Ολοκληρωθηκε η On Line πρακτικη στη ρωσικη γλωσσα απο το ΔΠΘ

Τη διοργάνωσαν το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Δ.Π.Θ. και η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας

Από τις 17 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε η On Line  πρακτική στη ρωσική γλώσσα «Пока все дома», την οποία διοργάνωσαν το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του ΔΠΘ και η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας (Λομονόσοφ).

Είναι άξιο αναφοράς, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται οι δύο αυτοί φορείς: Το 2019 στην Κομοτηνή έλαβε χωρά το Διεθνές Θερινό Σχολείο, «Η ρωσική γλώσσα και ο πολιτισμός στον σύγχρονο κόσμο», στο οποίο έλαβαν μέρος φοιτητές από την Ελλάδα, την Κίνα και τη Ρωσία.

Φέτος, στα Οn line μαθήματα συμμετείχαν περισσότεροι από 60 φοιτητές. Η εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας διεξήχθη με μια ειδικά σχεδιασμένη οργάνωση των φοιτητών σε ομάδες των 15 ατόμων, με κριτήριο το επίπεδο γνώσης της ρωσικής γλώσσας.

Τα μαθήματα ρωσικής γλώσσας, πραγματοποίησαν οι καθηγητές της Ανώτατης Σχολής Μετάφρασης του Πανεπιστημίου της Μόσχας: Λεόνενκοβα Ε. Ντ, – Ζιγκμάντοβιτς Ντ.Σ, Μπάσοβα Μ.Β, Μπριζγκάλινα Ε., και η Σελεζνέβα Α.Ι. Βασικός στόχος του προγράμματος – η ανάπτυξη των επικοινωνιακών ικανοτήτων των φοιτητών, η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων και ομιλίας.

To ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό, περιείχε μια συναρπαστική εικονική αναπαράσταση του πολιτισμού και της καθημερινής ζωής της σύγχρονης Ρωσίας. Οι φοιτητές γνωρίστηκαν με τη ζωή των κατοίκων της Ρωσίας, «πήγαν για επίσκεψη σε αυτούς» και γνώρισαν του τρόπους με τους οποίους ψυχαγωγούνται. Επιπλέον, στα μαθήματα χρησιμοποιήθηκαν πρωτότυπα κείμενα, τα οποία αντανακλούν την πραγματικότητα και τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας της ρωσικής γλώσσας σε καταστάσεις καθημερινής επικοινωνίας.

Εκτός από τα πρακτικά μαθήματα ρωσικής γλώσσας, οι φοιτητές παρακολούθησαν και ειδικά master class με θέμα «τεχνικές του προφορικού λόγου», με διδάσκοντα τον καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Μετάφρασης Πακ Α.Λ. Σκοπός των μαθημάτων ήταν η άρση του ψυχολογικού φράγματος, που συνδέεται με την δημόσια ομιλία, η ανάπτυξη δημιουργικής σκέψης και πρωτοβουλίας, καθώς και η ενθάρρυνση των σπουδαστών να μελετήσουν βαθύτερα τη ρωσική γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες των μαθημάτων τόνισαν, ότι στις συναντήσεις υπήρχε φιλικό κλίμα, πράγμα που τους βοήθησε να ξεπεράσουν κάθε είδος άγχους. Σύμφωνα με τους φοιτητές, τα βίντεο που κλήθηκαν να ετοιμάσουν στα πλαίσια των μαθημάτων, ήταν πολύ βοηθητικά και είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι διοργανωτές του «On Line πρακτική στη ρωσική γλώσσα» εξέφρασαν την ελπίδα τους για την συνέχεια της αποτελεσματικής συνεργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.