«Οικονομικη Θεωρια – Αναζητωντας και διαπιστωνοντας»

Παρουσίαση του τιμητικού τόμου για τον Ομότιμο Καθηγητή του ΔΠΘ Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου

Η παρουσίαση του τιμητικού τόμου για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου με τίτλο «Οικονομική Θεωρία – Αναζητώντας και διαπιστώνοντας» θα πραγματοποιηθεί παρουσία του τιμώμενου στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου στις Συνδυασμένες Μεταφορές, που διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου από τις 19.00 μέχρι τις 20.00, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ-ΕΓΝΑΤΙΑ, της Αλεξανδρούπολης.

Οι ομιλητές

Για τον τόμο θα μιλήσουν:

Ευάγγελος Δριμπέτας, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ

Παντελής Σκλιάς, Πρύτανης Πανεπιστημίου Νεοπόλεως Πάφου Κύπρου

Σπυρίδων Ρουκανάς, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά

Νικόλαος Βαρβακέλης, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών ΑΠΘ

Κωνσταντίνος Χαζάκης, Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών ΔΠΘ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς ακαδημαϊκής πορείας του τιμώμενου, η οποία όμως εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Ειδικότερα, ο Γεώργιος Θ. Χατζηκωνσταντίνου συνεχίζει να παρεμβαίνει με τον γραπτό και προφορικό του λόγο στη δημόσια ζωή, ωθώντας προς έναν διαρκή αναστοχασμό για τον ρόλο και τη σημασία της οικονομικής επιστήμης ως ερμηνευτικού εργαλείου του σύγχρονου πολιτισμού. Την ίδια στιγμή, αποτελεί και ένα εκδοτικό γεγονός, καθώς δίνει τη δυνατότητα να αναλυθούν και να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την οικονομία σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο υπό μια ολιστική προσέγγιση κατανόησης που ξεπερνά τα στενά ερμηνευτικά όρια της νεοκλασικής οικονομικής θεωρίας.

Ο τιμητικός τόμος είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ένα πεδίο ενδυνάμωσης του επιστημονικού διαλόγου σε διττό επίπεδο. Αφενός θα ενισχύσει τη συζήτηση για τον σκοπό της οικονομικής επιστήμης και τις παραγωγικές και καταναλωτικές δυνατότητες της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας υπό το πρίσμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αφετέρου θα εμπλουτίσει τον διάλογο για τα αξιακά πρότυπα που διαμορφώνει η οικονομική επιστήμη στο πεδίο των οικονομικών επιλογών των συμμετεχόντων αλλά και των κυρίαρχων αφηγήσεων για τη σκοπιμότητα των οικονομικών πολιτικών.

Τα ζητήματα που προαναφέρθηκαν και εξετάζονται αναλυτικά στον Τιμητικό Τόμο θα μπορούσαν να συνοψιστούν στην εξής ρήση του τιμώμενου: «Ό,τι πολυπλοκοποιείται εξελίσσεται και ό,τι εξελίσσεται πολυπλοκοποιείται».

Ο Τιμητικός Τόμος: «Οικονομική Θεωρία-Αναζητώντας και διαπιστώνοντας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τζιόλα σε επιστημονική επιμέλεια Σπυρίδωνα Α. Ρουκανά, Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.