«Οι Ρωσοι λογοτεχνες στον διεθνη πολιτισμο»

Σεμινάριο λογοτεχνικής μετάφρασης

Σεμινάριο λογοτεχνικής μετάφρασης με τίτλο «Οι Ρώσοι λογοτέχνες στον διεθνή πολιτισμό», θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου. Το σεμινάριο είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννηση του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι.

Διοργανωτές του είναι το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Ίδρυμα «Ρωσικός Κόσμος») και η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας (Λομονόσοφ) με την υποστήριξη του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, τη  Σχολή Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ. και το Διακρατικού, Διαπανεπιστημιακού, Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψυχοπαιδαγωγικές, διδακτικές και διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες».

To σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης και εξ αποστάσεως (μέσω ZOOM)

Για να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.ruscentrekomotini.gr/index.php/el/anakoinoseis/285-seminario-logotexnikis-metafrasis-oi-rosoi-logotexnes-ston-ditheni-politismo και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Info

  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021.
  • Το πρόγραμμα θα γνωστοποιηθεί λίγες μέρες πριν από το Σεμινάριο.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.