Οι “NASA FUNK” και η «Μαρμελαδα» μας συστησαν στο ελληνικο funk

Τους «Θεσσαλονικιούς» “NASA FUNK” είχαμε την χαρά να απολαύσουμε το βράδυ της Πέμπτης όσοι εξ ημών, παρά τον άστατο καιρό, «επενδύσαμε» σε ένα ποτήρι καλό κρασί μετά μουσικής στο Wine Bar «Μαρμελάδα».
 
Οι “NASA FUNK” που όχι απλά αποτελούν τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του funk στην Ελλάδα, αλλά είναι και αυτοί που «έχτισαν» τον όρο «ελληνικό funk», βρέθηκαν στην πόλη μας για μία και μόνο εμφάνιση στο μαγαζί, που μας έχει συνηθίσει στο «διαφορετικό» σε επίπεδο μουσικής.
 
Οι Γιώργος Perin, Κώστας Χασιώτης, Αλέκος Παπουλίδης, Χάρης Καπετανάκης και Αλέκος Σπανίδης, μετρώντας περισσότερες από 500 συναυλίες στο ενεργητικό τους και έχοντες πλέον καθιερωθεί έως ένα από τα έμπειρα σχήματα της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής, έκαναν στάση στην «Μαρμελάδα» δίνοντάς μας την ευκαιρία να μυηθούμε, έστω και για λίγες ώρες, στην  funk μουσική, τα χαρακτηριστικά της οποίας «παντρεύουν» ιδανικά με ελληνικό στίχο.
 
Σόουλ, τζαζ και R&B ήχοι συνδυασμένοι αρμονικά με έντονο ρυθμό που θέλει το μπάσο και τα ντραμς στο προσκήνιο, κράτησαν παρέα στους θαμώνες της «Μαρμελάδας» οι οποίοι και απόλαυσαν το ποτό τους μετά μουσικής, χορού και διαφορετικών ακουσμάτων, που απέσπασαν και το θερμό χειροκρότημά τους. 

Οι NASA FUNK με μία ματιά

Οι NASA FUNK ιδρύθηκαν το 1999 στην Θεσσαλονίκη και είναι κατά γενική ομολογία οι σπουδαιότεροι εκπρόσωποι του funk στην Ελλάδα. Συγκεντρώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά του μουσικού αυτού είδους με ελληνικό στίχο πρωτοπόρησαν στην Ελλάδα την περίοδο 2003-2008 παντρεύοντας το hip hop με τη ζωντανή funk μέσα από τη συνεργασία τους σε επίπεδο δισκογραφίας και live εμφανίσεων με σημαντικούς εκπροσώπους της hip hop σκηνής όπως οι Warriorz, Μικρός Κλέφτης, Βόρεια Αστέρια, Sugahspank, Εισβολέας-Τάκι Τσάν (τιγρέ σποράκια).

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε στα τέλη του 2005 με τίτλο “hippofunkochoerus”, σε συνεργασία με το hip-hop group “Warriorz”. Το καλοκαίρι του 2007 κυκλοφόρησαν ένα maxi single με τίτλο «Ό,τι και να θές» με remixes μεταξύ άλλων των Kid Stretch και Basement Freaks. Το καλοκαίρι του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερό CD τους με τίτλο «Αντικειμενικά» περιλαμβάνοντας συνεργασία στο ομώνυμο κομμάτι με τους Μικρό Κλέφτη και Sugahspank από τη δική τους εταιρία παραγωγής “WeFunk! records”. Έχοντας εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συναυλίες στο ενεργητικό τους, καθιερώθηκαν πλέον ως ένα από τα πιο έμπειρα σχήματα της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.