Οι μαθητες της Ροδοπης στα βηματα της παραδοσης

Επιτυχημένη η 2η Πολιτιστική Μαθητιάδα

Χορούς από τη δυτική Θράκη, την ανατολική Ρωμυλία, τη Μακεδονία και την Ήπειρο, παρουσίασαν χορευτικές ομάδες των δημοτικών σχολείων της Ροδόπης στο πλαίσιο της 2ης Πολιτιστικής Μαθητιάδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Η φετινή διοργάνωση, αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική συνάντηση, αφιερωμένη στην εγχώρια μουσική και χορευτική παράδοση, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους μαθητές.
 
Ξεχωριστά χορευτικά προγράμματα, παρουσίασαν τα 1ο, 2ο,3ο, 4ο,5ο,6ο,7ο, 10ο, 13ο δημοτικά σχολεία Κομοτηνής, και το δημοτικό της Αιγείρου, στη διάρκεια της πολύωρης εκδήλωσης. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών, το οποίο συμμετείχε στη διοργάνωση, τόσο με το χορευτικό του σχήμα όσο και με πολυμελή χορωδιακή ομάδα που ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια.
 
Το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που απαρτιζόταν από εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων, εκπαιδευτικούς και παράγοντες της εκπαίδευσης, γονείς των μαθητών και πολλούς ακόμη Ροδοπίτες, εισέπραξαν χορευτές και χορεύτριες των σχολείων για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους.

Το μουσικό σχήμα Ορφέας, «έντυσε» μουσικά και φωνητικά, τις εμφανίσεις των χορευτικών ομάδων των σχολείων, αποσπώντας ευμενείς κριτικές. Την 2η Πολιτιστική Μαθητιάδα διοργάνωσαν η Διεύθυνση Β’ Εκπαίδευσης Ροδόπης διά του τμήματος Φυσικής Αγωγής ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης υπό την αιγίδα της περιφέρειας ΑΜ-Θ.
 
Στόχος των διοργανωτών είναι η Μαθητιάδα ελληνικών χορών να θεσμοθετηθεί στη Ροδόπη αλλά και να λάβει περιφερειακή διάσταση τα ερχόμενα έτη, προοπτική η οποία επισημάνθηκε, στο λόγο των εκπροσώπων των ίδιων φορέων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.