Οι Μαρωνιτες “Ναυαγοι” της Σωτηριας Περβανα

Παιδική παράσταση στην πλατεία της Μαρώνειας στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Συλλόγου Γυναικών Μαρωνείας “ΙΠΠΑΡΧΙΑ”

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνει φέτος το καλοκαίρι ο Σύλλογος Γυναικών Μαρωνείας “ΙΠΠΑΡΧΙΑ” παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία της Μαρώνειας η παιδική παράσταση “ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ”.

 

Ένα παιδικό θεατρικό που έγραψε και επιμελήθηκε, η συγγραφέας κ.Σωτηρία Περβανά και θα μπορούσε να απευθύνεται σε… παιδιά κάθε ηλικίας. Ένα ταξίδι του νου σε χρόνια μαγικά,όπως αναφέρετε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Συλλόγου που μόνο οι παιδικές ψυχές μπορούν να νοιώσουν. Μια μικρή βάρκα, λίγο θάρρος, μια αέναη επιθυμία για περιπλάνηση στο άγνωστο, η συνταγή. “Ένα ταξίδι –εξερεύνηση σε μέρη ονειρικά και γνωστά, της αγαπημένης μας Μαρώνειας, παιγμένο από τα παιδιά της Μαρώνειας… Κι αν οι κίνδυνοι στο ταξίδι αυτό παραμονέψουν, το κουράγιο περισσεύει… Κι εκείνο που μένει, είναι αυτό: «Έτσι διδαχτήκαμε πως στα δύσκολα, παιδιά, Δεν εγκαταλείπουμε. Μοναχά ελπίζουμε. Προσπαθούμε δυνατά, Φτιάχνουμε απ΄το πουθενά…
Σκέψεις αισιόδοξες, Κι ας είναι ματαιόδοξες…”.

 

Μία πολύ όμορφη παράσταση με τα παιδιά να πρωταγωνιστούν, υπενθυμίζοντας με το μεράκι και το ταλέντο τους σε όλους μας, την αξία της “επιστροφής” με την βοήθεια του νου και των ενθυμήσεών μας, στα παιδικά ανέμελα χρόνια μας, που τα όνειρα περίσσευαν για όλους μας.

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και φυσικά στην “αστείρευτη” Σωτηρία Περβανά.

 

*Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες την κ.Έφη Κορέα

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.