Οι «Mark Whitfield Trio» ζωντανα απο την Νεα Υορκη στην «Μαρμελαδα» Wine Bar

Το πιο «δυνατό» live του 2ου Wine & Jazz Festival

Το πιο «δυνατό» live του φετινού 2ου Wine & Jazz Festival έρχεται αυτή την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου στην «Μαρμελάδα Wine Bar».
 
Ο λόγος για το “Mark Whitfield Trio” αποτελούμενο από τον Mark Whitfield, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Αμερικής στην Jazz & Blues κιθάρα, τον Λάκη Τζήμκα στο κοντραμπάσο και τον Χρήστο Γερμένογλου στα τύμπανα.
 
Ο  Mark Whitfield, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στην πόλη μας τρεις μόλις ημέρες πριν την εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

Λίγα λόγια για τον Mark Whitfield 

O Mark Whitfield αποφοίτησε από το διάσημο Berkley , το νούμερο 1 πανεπιστήμιο στο κόσμο στις σπουδές μουσικής, το 1987. Αμέσως επέστρεψε στην γενέτειρα του, τη Νέα Υόρκη , ξεκινώντας μία σημαντική καριέρα που σφραγίστηκε με πολυάριθμες συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου όπως Dizzy Gillespie, Art Blakey, Quincy Jones, Ray Charles, Herbie Hancock, Carmen McRae, Gladys Knight, Burt Bacharach, Jimmy Smith, Clark Terry, Shirley Horn, Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Joe Williams, Stanley Turrentine και με τον δάσκαλο και μέντορά του George Benson.
 
Το 1990 η New York Times χαρακτήρισαν τον Whitfield ως “The Best Young Guitarist in the Business” . Την ίδια χρονιά η Warner Bros εξέδωσε το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο “The Marksman”. Έως σήμερα μετρά 14 προσωπικά άλμπουμ και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι Sting, Steven Tyler, D’Angelo, Mary J. Blige, John Mayer, Chaka Khan, Jill Scott, Diana Krall, Christian McBride, Chris Botti, Roy Hargrove and Nicholas Payton. 
 
Info:
“Mark Whitfield trio” Live @Μαρμελάδα Wine Bar
Κυριακή,25 Νοεμβρίου
Ώρα Έναρξης: 21:30 
Mark Whitfield, κιθάρα 
Λάκης Τζήμκας, Κοντραμπάσο 
Χρήστος Γερμένογλου, τύμπανα 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.