Οι Κομοτηναιοι εμαθαν πως να ειναι καλυτεροι γονεις 365 ημερες το χρονο

Με τη συμβολή της ψυχοθεραπεύτριας Δάφνης Φιλίππου και με αφορμή το Ημερολόγιό της με τίτλο «365 ΗΜΕΡΕΣ ΓΟΝΙΟΣ»

Μια σπουδαία ημέρα ήταν η χθεσινή για τους κομοτηναίους γονείς, καθώς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν πολλά, έγκυρα και δημιουργικά από την κομοτηναία επιστημόνισσα, ψυχοθεραπεύτρια κ.Δάφνη Φιλίππου, συγγραφέα των γνωστών πλέον ημερολογίων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη με τον τίτλο «365 ΗΜΕΡΕΣ ΓΟΝΙΟΣ». Φέτος ήταν η σειρά του Ημερολογίου 2016 με τον ίδιο τίτλο και κείμενα υπογεγραμμένα από την ίδια, που ήταν καλή αφορμή για το Δημοκρίτειο και την Ιωάννα Δεμιράκη να την καλέσει για μια ακόμη φορά να μας μιλήσει για τις σχέσεις που πρέπει να αναπτύξουμε με τα παιδιά μας.
 
Φυσικά η σύναξη ήταν ευρεία και, όπως και οι φωτογραφίες ομολογούν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, οι συνομιλίες ήταν συναρπαστικές, και οι παρευρισκόμενοι γονείς εξήλθαν και σοφότεροι και περισσότερο ήσυχοι. Γιατί γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι…
 
Υπενθυμίζουμε ότι η Δάφνη Φιλίππου που γεννήθηκε στην Κομοτηνή είναι ψυχιατρική κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, πρώην επίκουρος καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας και συγγραφέας των βιβλίων «365 ημέρες γονιός» και «205 βιωματικές ασκήσεις για εμψύχωση ομάδων». Ειδικεύτηκε δε, στην Αθήνα και στο Παρίσι, στην ψυχιατρική κοινωνική εργασία, στην εμψύχωση ομάδων, στις τεχνικές εκπαίδευσης και στην ψυχοθεραπεία, ξεκινώντας από την ψυχανάλυση και συνεχίζοντας με την προσωποκεντρική προσέγγιση και την Gestalt.
 
Και του χρόνου!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.