Οι Κομοτηναιοι Big Bad Wolves στον διαγωνισμο της ΕΡΤ yourband@ert

Το yourband@ert είναι ο μουσικός διαγωνισμός που διοργάνωσε η ΕΡΤ και σκοπό έχει να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με νέες εγχώριες μουσικές μπάντες και τη δουλειά τους.
 
Η προθεσμία συμμετοχής έτρεχε από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 17 Απριλίου οπότε και οι ενδιαφερόμενες μπάντες καλούνταν να δημιουργήσουν μικρής διάρκειας βίντεο για το μουσικό συγκρότημά τους, τα οποία θα πραγματεύονται ένα ή περισσότερα μουσικά έργα, την καλλιτεχνική δραστηριότητα ή τη σύντομη ιστορία της μπάντας.
 
Τα βίντεο των συμμετεχόντων έχουν ήδη ανέβει στον διαδικτυακό τόπο yourband.ert.gr όπου καλούνται οι επισκέπτες να βαθμολογήσουν τις συμμετοχές. Οι ομάδες των συμμετοχών που θα συγκεντρώσουν υψηλή βαθμολογία θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν και να παρουσιάσουν τα μουσικά τους έργα, αλλά και τη γενικότερη καλλιτεχνική τους δραστηριότητα, στα μέσα της ΕΡΤ (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Νέα Μέσα).
 
Στη συνέχεια κριτική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από μουσικούς επιμελητές και καλλιτεχνικούς παραγωγούς της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας καθώς και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες συμμετοχές. Στα κριτήρια αξιολόγησης των συμμετοχών, θα συνεκτιμηθούν η αισθητική άποψη σύνθεσης κειμένου, ήχου και εικόνας, και η αισθητική και καλλιτεχνική αξία των πρωτότυπων μουσικών έργων.
 
Ο διαγωνισμός έχει και άρωμα Κομοτηνής αφού σε αυτόν συμμετέχουν οι μεγάλοι κακοί λύκοι ήτοι το συγκρότημα «The Big Bad Wolves». Το συγκρότημα των Big Bad Wolves δημιουργήθηκε το 2012 από τους Κομοτηναίους Κώστα Μπαντούνα (κιθάρα) και Ορέστη Μυτιληναίο (τύμπανα). Λίγο αργότερα προστέθηκαν και οι Στέργιος Σκοπιανός (μπάσο) και Γιώργος Νούσιας (τραγούδι), έτσι ένωσαν τις μουσικές εμπειρίες, όπου οδήγησαν στη δημιουργία του ντεμπούτου album τους “Dangerous Freak” τον Φεβρουάριο του 2016 που περιλαμβάνει 8 τραγούδια. Ένα από τα κομμάτια αυτού του δίσκου είναι που διαγωνίζεται στον διαγωνισμό και συγκεκριμένα το “Drinking like a devil”.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή των Big Bad Wolves στον διαγωνισμό της ΕΡΤ στον σύνδεσμο: http://yourband.ert.gr/big-bad-wolves-drinking-like-devil οπού μπορείτε και να ψηφίζεται τη συμμετοχή τους ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση.
 
Σας προτρέπουμε να το πράξετε. Η δουλειά τους αξίζει πραγματικά… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.