Οι φοιτητες της Κομοτηνης γνωρισαν το ERASMUS+

Μέσα από την ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τα προγράμματα ERASMUS+ πραγματοποίησε, το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου, η φοιτητική οργάνωση «Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής», γνωστή και ως Α.ΝΟ.Κ., στη Λέσχη Κομοτηναίων, με τη συμμετοχή πολλών φοιτητών που θέλησαν να γνωρίσουν τις δυνατότητες που τους δίνει.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν εκπρόσωποι σχετικών φορέων και οργανισμών οι οποίοι ασχολούνται, προωθούν και οργανώνουν αυτά τα προγράμματα.

Για το κομμάτι του προγράμματος Erasmus+ στα πλαίσια της Ακαδημαϊκής Φοίτησης και Πρακτικής Άσκησης, μίλησαν εκπρόσωποι του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων &Erasmus+ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το δίκτυο φοιτητών ΔΠΘ – «ErasmusStudentNetwork DUTH» (esnduth), ενώ το κομμάτι του προγράμματος Erasmus+ βραχείας διάρκειας SolidarityCorps, παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των οργανισμών EcoActive και System&G, που εδρεύουν στην Κομοτηνή.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΑΝΟΚ κ. Κωνσταντίνος Βερβεσός, είναι μια ανεξάρτητη μη κομματική οργάνωση, χωρίς χρώμα και κόμμα, και η δράση του αφορά την βελτίωση του φοιτητικού βίου και του πανεπιστημίου, αξιοποιώντας όποιες δυνατότητες τους επιτρέπει η ομάδα και οι οικονομικές τους δυνατότητες ως φοιτητές για να κάνουν δράσεις και ναπροσφέρουν στο πανεπιστήμιο και τους συμφοιτητές τους.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση της Κυριακής, με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών για τα προγράμματα Erasmus+ που αφορούν την ανταλλαγή νέων φοιτητών, την εκπαίδευση επάνω σε επαγγελματικά ζητήματα, καθώς και σε μεγαλύτερης διάρκειας ακαδημαϊκά προγράμματα.

Βέβαια όπως επισήμανε ο κ. Βερβεσός, το πανεπιστήμιο μεριμνά για να κάνει την τυπική εκδήλωση ενημέρωσης για το Erasmus+, που όμως μπορεί να μην διαδίδεται τόσο αποτελεσματικά στους φοιτητές, ιδιαίτερα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για αυτό και θέλησαν μέσα από τη δράση αυτή να ενώσουν τόσο το ακαδημαϊκό κομμάτι της εκδήλωσης, αλλά να φέρουν σε επαφή και τους φοιτητές με τους οργανισμούς της Κομοτηνής, που είναι εξωπανεπιστημιακοί παράγοντες, με σκοπό να γνωριστούν και να γνωρίσουν όλη την εμπειρία του προγράμματος από πρώτο χέρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.