«Ο Υπηρετης δυο Αφενταδων» με τον Βασιλη Χαραλαμποπουλο
Ο ευρηματικός και δαιμόνιος Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί το φετινό καλοκαίρι το αριστούργημα του Κάρλο Γκολντόνι, «Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων», που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη 21 Αυγούστου.
Με τον απολαυστικό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον εμβληματικό ρόλο του Τρουφαλντίνου, του δαιμόνιου υπηρέτη που προσπαθεί να εξυπηρετήσει δύο αφεντικά ταυτόχρονα, δημιουργώντας ένα αξεπέραστο μωσαϊκό παρεξηγήσεων, κωμικών καταστάσεων και διαχρονικών σχολίων για την ανθρώπινη φύση. Στο πλευρό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, η καταξιωμένη και αγαπημένη ηθοποιός Φαίη Ξυλά αναλαμβάνει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, χαρίζοντας στη σκηνή τη μοναδική της ενέργεια και ερμηνευτική δύναμη.
Γνωστός για τις πρωτότυπες και εκρηκτικές σκηνοθετικές του προσεγγίσεις, ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί έναν αξιόλογο θίασο, ζωντανεύοντας τη διαχρονική σάτιρα του Γκολντόνι με δυναμισμό, φαντασία και έντονο ρυθμό.
Ένα έργο-σταθμός της παγκόσμιας κωμωδίας
Γραμμένο το 1745, ο «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της commedia dell’arte, το οποίο ο Κάρλο Γκολντόνι ανανέωσε, δίνοντάς του μια πιο δομημένη αφήγηση και πολυδιάστατους χαρακτήρες.
Στον πυρήνα της ιστορίας βρίσκεται ο Τρουφαλντίνο, ένας φτωχός αλλά παμπόνηρος υπηρέτης, που για να εξασφαλίσει το φαγητό του αποφασίζει να εργαστεί ταυτόχρονα για δύο αφεντικά, χωρίς να αποκαλύψει σε κανέναν την απάτη του. Η απόφασή του αυτή οδηγεί σε μια αλληλουχία από ανατροπές, παρεξηγήσεις και ξεκαρδιστικές καταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα το έργο σχολιάζει με σαρκασμό και χιούμορ τη διαφθορά, την υποκρισία και τις ταξικές αντιθέσεις.
Οι συντελεστές την παράστασης
- Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
- Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
- Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
- Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
- Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
- Χορογραφίες: Στεφανία Σωτηροπούλου
- Πρωτότυπη Μουσική: Βάιος Πράπας
- Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Κακλέας
- Βοηθός ενδυματολόγου: Ιωάννα Καλαβρού
- Επικοινωνία & Γραφείο Τύπου: Μαρία Τσολάκη
- Διαφήμιση-social media: Renegade Media, Βασίλης Ζαρκαδούλας
- Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
- Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗ Ε.Ε.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φαίη Ξυλά, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Γιώργος Ψυχογιός, Άρης Κακλέας, Φραγκίσκη Μουστάκη, Μένη Κωνσταντινίδου, Πάνος Παπαϊωάννου, Βαγγέλης Δαούσης, Στεφανία Σωτηροπούλου, Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Σταυριανόπουλος, Νίκος Μυλωνόπουλος
Μουσικός επί σκηνής: Βάιος Πράπας
Info
Προπώληση Εισιτηρίων ΕΔΩ
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
