Ο Συλλογος Θρακων Κομοτηνης ταξιδευει στο Διεθνες Φολκλορικο Φεστιβαλ “VITOSHA”

Έχοντας στις «βαλίτσες» του την μουσική παράδοση όλης της Ελλάδας

Στην γείτονα Βουλγαρία θα ταξιδέψει ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, έχοντας στις «βαλίτσες» του την μουσική παράδοση όλης της Ελλάδας. Οι «Θράκες» αποτελούν τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας για τη φετινή διοργάνωση του Φολκλορικού Φεστιβάλ «VITOSHA» που θα φιλοξενηθεί στη Σόφια για 22η χρονιά, το διάστημα 25 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου.
 
Ένα φεστιβάλ με διεθνή αίγλη και μεγάλη συμμετοχή από κρατικά συγκροτήματα της Ευρώπης και των Βαλκανίων, που μάλιστα φέτος συμπίπτει με τη λήξη της Βουλγαρικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Τα 9 χρόνια λειτουργίας του τα αεικίνητα μέλη του Συλλόγου φροντίζουν πάντοτε να δίνουν το «παρών» σε δράσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, πρεσβεύοντας τον τόπο μας και γαλουχώντας τις επόμενες γενιές με σεβασμό στην παράδοση. Λόγω του αυξημένου κόστους για την μετακίνηση 30 χορευτών και μουσικής ορχήστρας στη Βουλγαρία, ωστόσο, ο πρόεδρος του συλλόγου παρευρέθη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε οικονομική ενίσχυση για την κάλυψή του.
 
Ο λόγος για τον κ. Χρήστο Τζερνικούδη που φιλοξενήθηκε εχθές στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» του «Ράδιο Παρατηρητής 94.0 Fm»μιλώντας για την σημασία της συμμετοχής των Θρακών Κομοτηνής στο διεθνές φεστιβάλ και την πλούσια παράδοση του τόπου μας. 

Χρήστος Τζερνικούδης «Ο σύλλογός μας θα αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας» 

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ διεθνούς αίγλης, αφού τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Βουλγαρίας και του Δήμου της Σόφιας. Φέτος θα πραγματοποιηθεί για 22η χρονιά από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τη 1 Ιουλίου, ημερομηνίες που συμπίπτουν με την τελετή λήξης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έχει, ωστόσο, καλλιτεχνικό χαρακτήρα με εκπροσώπους από τουλάχιστον 20 χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων.
 

«Το φετινό φεστιβάλ έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενώ ο σύλλογός μας θα αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας. Θα παρουσιάσουμε ένα μικρό δείγμα του τεράστιου πλούτου της ελληνικής παράδοσης, από την Θράκη και την Μακεδονία μέχρι τις νησιωτικές περιοχές, εξ ων και αιτηθήκαμε οικονομική ενίσχυση από το δημοτικό συμβούλιο», είπε ο κ. Τζερνικούδης για να μιλήσει στην συνέχεια για τις λεπτομέρειες της αποστολής. 

30 χορευτές με ζωντανή μουσική 

30 χορευτές με μεγάλη εμπειρία, φορώντας παραδοσιακές στολές θα αποτελέσουν την αποστολή στην Σόφια, ενώ μαζί τους θα βρεθούν φίλοι του συλλόγου, αλλά και ορχήστρα με ζωντανή μουσική που θα δίνει τον ρυθμό στην παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων.  «Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι μία από τις πιο πλούσιες σε παράδοση χώρες», υπογράμμισε με νόημα ο πρόεδρος των Θρακών Κομοτηνής και στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά στις επόμενες δράσεις του συλλόγου, την κεντρική εκδήλωση τον Σεπτέμβριο σε συνεργασία με την ΔΚΕΠΠΑΚ και τον Δήμο Κομοτηνής, το αντάμωμα με τον Σύλλογο Ηπειρωτών την ερχόμενη Τετάρτη και τρία ταξίδια σε Ροδόπη,  Έβρο και Σέρρες εντός του καλοκαιριού με την συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα.
 
Ο σύλλογος βέβαια δεν θα αρκεστεί μοναχά στην παρουσία του προκειμένου να διαφημίσει την περιοχή μας αλλά θα μοιράσει στους παρευρισκόμενους και έντυπο υλικό γνωριμίας του τόπου μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.