Ο Συλλογος Κυπριων Ν. Ξανθης τιμα την επετειο εναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικου Αγωνα της ΕΟΚΑ

Εκδήλωση την Κυριακή 30 Μαρτίου στο Αυξέντιο

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης  διοργανώνει  εκδήλωση για τη 1η Απριλίου επέτειο έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, 1955-1959 για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού και μνημόσυνο για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, στον οικισμό Αυξέντιο του νομού Ξάνθης.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου και ο αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α Ανδρέας Βασιλείου που επέφερε στους Άγγλους το μεγαλύτερο κτύπημα της Ε.Ο.Κ.Α στις 26/11/1957, ανατινάζοντας τους 5 αεροπλάνα στην βάση Ακρωτηρίου με το υπόστεγο και την αποθήκη ανταλλακτικών (5,000,000 λίρες τότε).

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025 και περιλαμβάνει :

  • 9:30 π.μ. δοξολογία με μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον οικισμό Αυξέντιο του Δήμου Αβδήρων
  • 10:30 π.μ. κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γρηγόρη Αυξεντίου
  • 11:00 π.μ. Ξενάγηση στο Μουσείο Αυξεντίου ( Κέντρο Ανάδειξης λαογραφικής και ιστορικής ενότητας Θράκης- Κύπρου «Γρηγόρης Αυξεντίου»)
  • 11:40 π.μ. δεξίωση και εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.