Ο Σπυρος Πετρουλακης μαγεψε την Κομοτηνη

Αφηγηματική και μουσική παρουσίαση του νέου βιβλίου του κρητικού συγγραφέα «Κατά Ιωάννη»

Με την αφήγηση αλλά και το τραγούδι του μάγεψε το κοινό της Κομοτηνής για ακόμα μια φορά ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης, στη βιβλιοπαρουσίαση του νέου του βιβλίου «Κατά Ιωάννη»  που οργάνωσαν τα Βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης», η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, και ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης».

Μαζί του ήταν η φιλόλογος Ρένα Σαμαρά-Μάινα, που ανέλυσε το βιβλίο, αποσπάσματα από το οποίο ανέγνωσε  η συγγραφέας και ιστορικός Λεύκη Σαραντινού, που είχε διπλό ρόλο στην παρουσίαση.

Και αυτό γιατί συνόδεψε, μαζί με τον Βασίλη Βαφειάδη, μουσικά τον συγγραφέα, ο οποίος τραγούδησε στο κοινό τραγούδια από την Κρήτη, το μέρος όπου διαδραματίζεται τόσο το τελευταίο, όσο και το προηγούμενο μυθιστόρημά του, ο Σασμός, που έχει μεταφερθεί πλέον σαν σειρά στην τηλεόραση.

Το νέο του βιβλίο, κινείται ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, από μια ανακάλυψη μιας «βλάσφημης» εικόνας από ένα συντηρητή σε ένα μοναστήρι στα Χανιά σήμερα, στην ιστορία ενός νεαρού ζωγράφου, που τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα.

Η ιστορία ξεκινά από το 1900-1920, όταν στην περιοχή ζούσαν ακόμα οι μουσουλμάνοι πριν φύγουν με την ανταλλαγή των πληθυσμών, και λέει την ιστορία του Ιωάννη, που παρά το ότι γεννήθηκε χωρίς το δεξί του χέρι, έχει μεγάλο ταλέντο στη ζωγραφική , με εικόνες με μεγάλη τέχνη, που όμως τρόμαζαν τον κόσμο.

Ο συγγραφέας ακολουθεί και την ιστορία του ζωγράφου και του συντηρητή, αλλά και τα κοσμογονικά γεγονότα που συντάραξαν το ρου της ιστορίας της χώρας και την Κρήτη, ταξιδεύοντας από τα Χανιά στη Σμύρνη και πίσω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.