Ο Πολιτιστικος Συλλογος Κιρκης και ο «Δρομεας Θρακης» καθαριζουν το μονοπατι της Αγιας Ειρηνης

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε ενδιαφερόμενο

Μία ακόμα δράση, εκτός από την πρόσκληση προς μικρούς και μεγάλους μαθητές να συμμετέχουν στην κατάθεση εικαστικών έργων ζωγραφικής ή σκιτσογραφίας με τίτλο: «ΖΩγραφίΖΩ το δάσος της Κίρκης, ΖΩγραφίΖΩ τον οικισμό της Κίρκης!» διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο «ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ».

Η δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 19.00 και όπως εξηγούν οι διοργανωτές «αυτή τη φόρα δεν θα πεζοπορίσουμε. Θα φροντίσουμε τον τόπο μας, καθαρίζοντας  το μονοπάτι προς την Αγία Ειρήνη, μήκους περίπου 5 Km, από φερτά υλικά και καμένα κλαδιά. Φορέστε τα γάντια σας, την καλύτερη σας διάθεση και ελάτε να βοηθήσουμε  όλοι μαζί τον τόπο μας, την Κίρκη  Έβρου».

Ο οικισμός της Κίρκης, ο παλαιότερες κατοικήσιμος οικισμός του Νοτίου  Έβρου, χτισμένος σε υψόμετρο 205-230 m διέθετε απαράμιλλο φυσικό πλούτο, με αρχέγονο δάσος και ιστορία που κρατάει από τα ρωμαϊκά και βυζαντινά χρόνια.

Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς είναι αποκαρδιωτική τόσο  για τον οικισμό, καθώς 23 σπίτια και δυο κτηνοτροφικές μονάδες παραδόθηκαν στη πύρινη λαίλαπα, όσο και για το σύνολο του δασικού πλούτου και της βιοποικιλότητας η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς.

Κρύα σπιτική λεμονάδα, κρύο  τσάι του βουνού και σπιτικές γεύσεις της Κίρκης θα σας προσφέρουν τα υπερδραστήρια μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Κίρκης!

Αναχώρηση στις 18:30 από το στάδιο Φώτης Κοσμάς στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο για να μετακινηθούν.

Τη δράση συντονίζουν συνεργατικά  οι Κωστόπουλος Δημήτρης, ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ και Ελευθεριάδης Θεόδωρος, Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.