Ο Νικος Πολυδεροπουλος με την κωμωδια «ΑΝΔΡΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ-Οξυμωρο?» αυριο στο Θερινο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

«Είναι μια παράσταση που αξίζει να τη δει ο κόσμος και να περάσουμε καλά»

Στη σκηνή του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής θα ανέβει το Σάββατο 8 Ιουλίου ο ηθοποιός Νίκος Πολυδερόπουλος παρουσιάζοντας την βαθιά ανθρώπινη ξεκαρδιστική κωμωδία «ΑΝΔΡΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ-Οξύμωρο?».

Λίγο πριν την παράσταση ο κ. Πολυδερόπουλος μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm», αναφερόμενος στα μηνύματα της παράστασης, τις «προκλήσεις» που συνάντησε κατά την προετοιμασία της και τη διάδραση με τον κόσμο, προσκαλώντας το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής να την παρακολουθήσει. Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματά του στο θεατρικό σανίδι.

Ο λόγος στον ίδιο όμως αναλυτικά…

«Ήταν για μένα μεγάλη εμπειρία το να δουλέψουμε μαζί με την κ. Παπαστάθη»

ΠτΘ: Πείτε μας λίγα λόγια σε σχέση με την παράσταση. Ο τίτλος κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ν.Π.:  Αυτή η παράσταση έχει να κάνει με ένα ζευγάρι τον Μάνο και τη Στέλλα. Η Στέλλα λίγο πριν τον αρραβώνα, παρατάει τον Μάνο και του λέει: «έχουμε ένα πρόβλημα στη σχέση μας, ψάξε να βρεις τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες, είναι απλό, θα το βρεις μόνος σου». Και προσπαθεί αυτός με έναν τρόπο διαβάζοντας βιβλία, μέσα από ανθρώπους που έχει συνομιλήσει παλιότερα στην Κρήτη, να βρει τι είναι αυτό ακριβώς που θέλουν οι γυναίκες. Οπότε αναπολεί από το παρελθόν, αυτές τις συζητήσεις που είχε με αυτά τα άτομα, που είναι πέντε διαφορετικά άτομα και τα υποδύεται κιόλας, τα οποία είναι φαλλοκράτες, αλλά δίνουν και κάποιες λέξεις-κλειδιά για το τι θέλουν οι γυναίκες.

ΠτΘ: Φανταζόμαστε πως σε αυτό συνέβαλε και η σκηνοθέτις της η κ. Παπαστάθη…

Ν.Π.:  Ναι, η κ. Παπαστάθη έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είχε κάνει και το «Κήρυγμα» παλαιότερα, σκηνοθεσία και διασκευή. Ήταν για μένα μεγάλη εμπειρία το να δουλέψουμε μαζί, μπόρεσε και με βοήθησε σε πολλά πράγματα. Είναι μια κωμική παράσταση, αλλά εκτός από γέλιο δίνει και μηνύματα και συναισθήματα. Είναι μια παράσταση που  αξίζει να τη δει ο κόσμος και να περάσουμε καλά. Είναι διαδραστική, δηλαδή μιλάει ο ηθοποιός με το κοινό, ψάχνει τις απαντήσεις μέσα από το κοινό, συζητάει με το κοινό.

ΠτΘ: Από αυτό που μας περιγράφετε συμπεραίνουμε πως για εσάς είναι μια πολύ απαιτητική παράσταση.

Ν.Π.: Ναι είναι δύσκολο πάρα πολύ αυτό που κάνω φέτος, γιατί δεν είναι ένας μονόλογος που απλώς κάθεσαι και μιλάς, αλλά αντίθετα υποδύεσαι έξι  διαφορετικούς χαρακτήρες. Είσαι από τη μια συνθήκη στην άλλη. Μια μιλάς θετικά, μια μιλάς σε μεγάλους, μια φέρεσαι σαν μεγάλος, μια σαν ραλίστας. Είναι πολύ δύσκολη, πολύ απαιτητική, αλλά με την αγάπη του κόσμου και έτσι όπως αγκάλιασε το έργο και στη Θεσσαλονίκη που πήγαμε και παίξαμε, για μας ήταν όπλο αυτό, ήταν μια δύναμη να πάμε παρακάτω.

«Δεν είναι μια “γυναικεία” παράσταση»

ΠτΘ: Από τα μέρη που μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει η παράσταση, τι σας λέει ο κόσμος; Τελικά δίνεται απάντηση στο τι θέλουν οι γυναίκες;

Ν.Π.:  Υπάρχουν απαντήσεις που πραγματικά είναι to the point. Ελάτε να τη δείτε και να δείτε τι εννοώ. Είναι τόσο απλά τα πράγματα βέβαια, δεν είναι κάτι που δεν ξέρουμε, είναι  κάτι που δεν κάνουμε. Φυσικά να διευκρινίσουμε πως η παράσταση μπορεί να αφορά τη γυναίκα ωστόσο δεν είναι μια «γυναικεία» παράσταση.

ΠτΘ: Με ποια συναισθήματα κατά την άποψή σας θα πρέπει κανείς να έρθει και να προετοιμαστεί για την παράσταση και κυρίως γιατί να έρθει κάποιος να  παρακολουθήσει την  παράσταση;

Ν.Π.:  Μπορεί να έρθει πρώτον να γελάσει, με την καρδιά του, να  μπει στη συνθήκη του πώς φέρεται ο ίδιος στη σύντροφό του, το πώς του φέρεται η σύντροφός του, δηλαδή είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν στην καθημερινότητα, στα οποία δεν δίνουμε σημασία. Το ότι δεν σας καταλαβαίνουμε λέει είναι θέμα γονιδίων. Εμείς έχουμε ένα χρωμόσωμα Χ και ένα Υ. Εσείς έχετε δύο Χ. Έχει αποδειχθεί ότι για να καταλάβει κάποιος τη γυναίκα θα πρέπει να έχει δύο Χ. Γι’ αυτό εσείς οι γυναίκες καταλαβαίνετε η μια την άλλη. Ενώ εμείς οι ταλαίπωροι άντρες με ένα Χ θα καταλάβουμε τα μισά από αυτά που λέτε κι αυτό αν ακούμε.

ΠτΘ: Τι ακολουθεί για σας ενδεχομένως από τον Σεπτέμβρη φαντάζομαι, γιατί το καλοκαίρι θα το περάσετε στην περιοδεία.Ν.Π.: Τον Σεπτέμβρη θα είμαι στο θέατρο ΝΕΟΣ Ακάδημος στην Αθήνα, θα παίξουμε τον «Μάρτυρα Κατηγορίας», ένα πολύ ωραίο έργο της Αγκάθα Κρίστι, έργο μυστηρίου, με πολλούς αγαπημένους συναδέλφους. Έχει χρόνια να γίνει στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή είναι στις πρώτες πέντε παραστάσεις στην Αγγλία. Εκεί υποδύομαι έναν τύπο ο οποίος βρίσκεται σε ένα σπίτι στο οποίο  γίνεται ένας φόνος και  κατηγορείται για τον φόνο. Κατά πόσο είναι αθώος ή δεν είναι

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.