Ο Μικρος Διακοσμος στηριζει τη δημιουργια του Δεντροκηπου

Για τον Σύλλογο γονέων και φίλων αυτιστικών ατόμων «Ο Άγιος Βασίλειος» στην Αλεξανδρούπολη

Σε όποιον πεινάει μην του δώσεις μόνο ένα ψάρι, μάθε του να ψαρεύει , λέει μια κινέζικη παροιμία. Και με αυτή τη σκέψη ο Μικρός Διάκοσμος θέλησε να συνδράμει ουσιαστικά και να βοηθήσει πραγματικά ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όταν κλήθηκε να στηρίξει με μια δράση τον Σύλλογο γονέων και φίλων αυτιστικών ατόμων «Ο Άγιος Βασίλειος» στην Αλεξανδρούπολη, πρότεινε μια ιδέα: ο Μικρός Διάκοσμος να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός κήπου με δέντρα και βότανα, ενός χώρου δημιουργίας και προσφοράς, ενός χώρου συνάντησης των ατόμων με αυτισμό, των γονιών και των φίλων τους αλλά και όλης της πόλης.
 
Ο στόχος είναι στον χώρο που ήδη διαθέτει ο Σύλλογος να ξεκινήσει η δημιουργία ενός δεντρόκηπου και ενός βοτανόκηπου όπου τα άτομα του συλλόγου θα έχουν τα δικά τους δέντρα να φροντίζουν, τα βότανα που θα παράγουν και έναν κήπο να φιλοξενεί τις γιορτές τους και τις εκδρομές τους.
 
Η επαφή με τη φύση στα άτομα με αυτισμό είναι κάτι περισσότερο από μια ευχάριστη εμπειρία. Είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία, ένας τρόπος καλλιέργειας δεξιοτήτων που δύσκολα μπορεί να γίνει στο σπίτι και στην πόλη. Η δημιουργικότητα που πηγάζει από την επαφή με τα φυτά, την καλλιέργεια τους και την επεξεργασία τους, δεν είναι τίποτα άλλο παρά να προσθέτεις ζωή στη ζωή. Η ενασχόληση με τον κήπο δεν είναι απλά ένα χόμπι, μάς μαθαίνει να είμαστε υπεύθυνοι, υπομονετικοί, διεγείρει τις αισθήσεις μας, την αφή, την όσφρηση, την όρασή μας, μας μαθαίνει πώς να φροντίζουμε. Η δημιουργικότητα δεν πηγάζει από τη γνώση ούτε από την ευφυΐα, πηγάζει από τα συναισθήματα, τις αισθήσεις και την ανάγκη για έκφραση.
 
Αλλά, έξω από αυτό, ο κήπος αυτός, ο δεντρόκηπος θα αποτελέσει τη βάση για να λειτουργήσει ο Σύλλογος αυτόνομα και παραγωγικά. Η καλλιέργεια βοτάνων και εποχικών λαχανικών θα δίνει τα απαραίτητα στις οικογένειες του Συλλόγου και θα μπορεί να εξασφαλίσει ένα μικρό εισόδημα για τις ανάγκες του. Όλοι θα συμμετέχουν στον κύκλο ζωής του κήπου.
 
Η ιδέα άρεσε πολύ και αμέσως ξεκίνησε η υλοποίηση της.
 
Έτσι λοιπόν το Σάββατο 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση υποστήριξης του συλλόγου γονέων και φίλων αυτιστικών ατόμων «ο Άγιος Βασίλειος» για τη δημιουργία αυτού του κήπου. Στον παιδότοπο «Το Μήλο» και με την ευγενική παραχώρησή του από την Σοφία Τσαουση διοργανώθηκε μια παράσταση Καραγκιόζη για μικρά παιδιά από τον Γιάννη Βουλτσίδη και ένα θεατρικό δρώμενο από τον Απόστολο Κελεμίδη. Μικροί και μεγάλοι πέρασαν ένα όμορφο βράδυ και έβαλαν ο καθένας το λιθαράκι του για να γίνει πραγματικότητα ο Δεντρόκηπος του Συλλόγου «Άγιος Βασίλειος».
 
«Ευχαριστούμε πολύ όλους σας για την συμμέτοχη και αφήνουμε την πρόσκληση ανοιχτή για όλες τις άλλες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν για να φτιάξουμε τον ομορφότερο Δεντρόκηπο στην πόλη» αναφέρει σε γραπτό του μήνυμα ο Μικρός Διάκοσμος. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.