Ο Κωστας Λασκαρατος παρουσιαζει τα «μουσεια INFLUENCERS» στο Σουφλι

Θα προηγηθεί παρουσίαση των δράσεων του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού

Το νέο του βιβλίο «μουσεία INFLUENCERS», παρουσιάζει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 19:45, στο Σουφλί, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστας Λασκαράτος.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 15 χρόνων, επιτυχούς λειτουργίας, του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού. Για το βιβλίο, το οποίο πραγματεύεται την επιρροή που ασκούν τα πολιτιστικά ιδρύματα στις απόψεις μας, τις ιδέες μας και τελικά στις αποφάσεις της ζωής μας, θα μιλήσουν η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νικόλ Καζαντζίδου και καθηγήτρια – φιλόλογος του ΓΕΛ Σουφλίου, Λεμονιά Γκάγκου.

Η βιβλιοπαρουσίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του συγγραφέα από τον διευθυντή του μουσείου ΓεώργοΤσιακίρη,  θα ξεκινήσει στις 19:45. Θα προηγηθεί, στις 19:00, παρουσίαση των δράσεων του Μουσείου, όπου ξεδιπλώνεται η παράδοση και η ιστορία του μεταξιού στο Σουφλί. Μετά την βιβλιοπαρουσίαση, θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση «Ηχοϋφάντριες».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αποκαλείς influencer την ChiaraFerragni;  Τότε πως θα χαρακτήριζες την MonaLisa; Είσαι βέβαιος πως το ΜetGala είναι λιγότερο επιδραστικό από ένα viralvideo στο TikTok ; Έχουν ανάγκη τα μουσεία ένα #hashtag;

Toνέο βιβλίο του δημοσιογράφου και αριστούχου διδάκτορος του Παντείου, Κώστα Λασκαράτου, εξετάζει τη σχέση των μουσείων με τους ψηφιακούς influencers στην εποχή των «έξυπνων» τηλεφώνων, αλλά και τις επιλογές των σύγχρονων συμπεριληπτικών μουσειακών φορέων, που τους καθιστούν αληθινούς influencers.

Ο κοινωνικός αντίκτυπος των μουσείων και η επιδραστικότητά τους σε κρίσιμα ζητήματα όπως:

  • Ο ρατσισμός
  • Ο σεξισμός και η θέση της γυναίκας
  • Η συμπερίληψη ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ+
  • Η κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων, αστέγων, φυλακισμένων
  • Η υγεία
  • Η κλιματική κρίση
  • Η εκπαίδευση
  • Ο τουρισμός

Ένα βιβλίο για τα μουσεία που αλλάζουν τον κόσμο, μέσα από τη δική τους αλλαγή…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.