«Ο Καταδεσμος» απο το Θωμα Κοροβινη

Το Σάββατο στην Ξάνθη

Το νέο βιβλίου του Θωμά Κοροβίνη με τίτλο «Ο κατάδεσμος» θα παρουσιάσει το βιβλιοπωλείο ΔΥΟ και οι εκδόσεις Άγρα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 19:30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου στην Ξάνθη. Κατά την παρουσίαση, με το συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ποιητής Κυριάκος Συφιλτζόγλου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Σαμή Καραμπουγιούκογλου. 

Ο Θωμάς Κοροβίνης… 

Ο Θωμάς Κοροβίνης γεννήθηκε το 1953 στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και είναι φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση. Από το 1988 έως το 1996 έζησε στην Κωνσταντινούπολη, υπηρετώντας στο Ζάππειο και το Κεντρικό Παρθεναγωγείο της, ενώ εδώ και χρόνια ερευνά πτυχές του ελληνικού και του τουρκικού λαϊκού πολιτισμού καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους. Έγραψε διάφορα βιβλία μεταξύ των οποίων: “Τουρκικές παροιμίες”, “Κανάλ ντ’ Αμούρ”, “Τα πρόσωπα της Σωτηρίας Μπέλλου”, “Φαχισέ Τσίκα”, και “Σκανδαλιστικές και βωμολοχικές ελληνικές παροιμίες”. Το 1995 βραβεύτηκε με το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί και το 2011 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο του “Ο γύρος του θανάτου”. Είναι επίσης συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών και συχνά παρουσιάζει συναυλίες με το δικό του ρεπερτόριο ή με θέματα του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

…και ο «Κατάδεσμος» 

Ο “Κατάδεσμος” είναι ο μονόλογος μιας γυναίκας απ’ τη Θεσσαλονίκη, που ύστερα από αρκετές δεκαετίες τυραννικής έγγαμης ζωής ξεσπάει απέναντι στο σύζυγό της, στην προσωπικότητα του οποίου αποδίδει τα χειρότερα αντρικά ελαττώματα καθώς και ποικίλες άλλες παραδοξότητες. Στο λόγο της Ζηνοβίας, που έχει ύφος αποτροπιαστικό ενώ παράλληλα λειτουργεί ως αυτοκάθαρση, σκιαγραφείται στην ακραία της εκδοχή η χειρότερη εικόνα του σύγχρονου Έλληνα μέσα από συμβιβασμούς, ιδιοτελείς επιλογές, φαλλοκρατικές εμμονές, ακραίες ερωτικές προτιμήσεις και μια απόλυτα αμοραλιστική συμπεριφορά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.