«Ο  Καραγκιοζης οι Ναζι και οι Νεο-Χαζοι»  απο το Θρακικο Θεατρο Σκιων του Δον Σαντσο Βουλτσιδη

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων

Το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Δον Σάντσο Βουλτσίδη, καταφέρνει  πάντα να ασχολείται  με μεγάλα και βαθιά θέματα αλλά αποδίδοντάς τα με ζωηρό κι ευχάριστο τρόπο.

Διαηλικιακά και διαταξικά ακόμα, μπορούμε να πούμε ότι αγαπούνε το Θρακικό Θέατρο Σκιών, διότι, παρότι είναι μεγάλο πειραχτήρι, ο Καραγκιόζης κρατάει την ευγένεια να μην  προσβάλει ποτέ το πρόσωπο αλλά μονάχα το ρόλο.

Ύστερα κάτι άλλο που καταφέρνει συχνά, είναι να ξανα- επικαιροποιεί του παλιούς, τους αρχαίους Ελληνικούς μύθους, αλλά προσδίδοντάς τους μια «πρέζα» από καθημερινότητα (σύγχρονη ζωή).

Και κάτι άλλο σημαντικό στο θέατρο σκιών του Δον Σάντσο Βουλτσίδη, είναι να αποκαθίσταται ο αντεστραμμένος αξιακός κόσμος.  Αυτό που συνήθως στην εποχή μας είναι κάτω αξίζει κι αυτό που τεμπλιάζεται πάνω, συνήθως είναι κίβδηλο και ψεύτικο.

Εν ολίγοις ο Καραγκιόζης εδώ συναντάται με τον Αισχύλο, μέσα από ένα υπόγειο δρόμο, που ο τραγικός του πυρήνας δεν διακόπηκε ποτέ.

Ξανατονίζουμε βέβαια, όλα αυτά τα βαθιά, περνάνε στο θεατή με μια ελαφράδα,  στον μικρό ή μεγάλο, ώστε το βαρύ να μην καταντάει βαρύγδουπο.

Παραστάσεις σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Δράμα

Το Θρακικό Θέατρο Σκιών θα δώσει ένα σύνολο κεντρικών παραστάσεων σε Κομοτηνή Αλεξανδρούπολη και Δράμα. Προηγήθηκαν δύο μεγάλες παραστάσεις στο Σινε-ΑΠΟΛΛΩΝ Καβάλας.

Η  πρώτη παράσταση θα  γίνει Σάββατο 28  Οκτωβρίου απόγευμα 17.30μμ  στη Λέσχη Κομοτηναίων, Ελευθερίου Βενιζέλου 52  Κομοτηνή, με το επίκαιρο επετειακό έργο «Ο  Καραγκιόζης οι Ναζί και οι Νέο-Χαζοί» 

Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά  από δύο χρονών μέχρι 102 χρονών,  να δούνε στο φωτισμένο πανί του Καραγκιόζη, σαν σε μαγικό όνειρο να περνάει όλο το έπος του ‘40.

 Οι αδάμαστες ψυχές των τότε Ελλήνων, που μπορεί επί το πλείστον να ήταν φτωχοί, αλλά είχαν και κουράγιο και φιλότιμο, γιατί η ψυχή βρισκόταν στην θέση της.

 Ήξεραν, μάλλον νοιώθανε περισσότερο, για  τι πράγματα αξίζει να ζει κανείς και υπερασπίζοντάς τα ακόμα και να πεθαίνει.

Μέσα απ’ αυτή τη ζωηρή παράσταση, που υποστηρίζεται από έξυπνους διαλόγους του Γιάννη Βουλτσίδη, ζωντανή μουσική (σαντούρι -τζουράς τραγούδι) με τραγούδια  του ίδιου,  που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση, φιγούρες εκφραστικότατες μέσα από ένα εξωφολκλορικό βλέμμα, δημιουργημένες από την Γεωργία Γιαννοπούλου,  θα ζήσει ο θεατής μια μέθεξη.

Επίσης,

-Την Κυριακή  5  Νοεμβρίου 11.30 πμ  στο  Σινέ Ηλύσια (Μαζαράκη 21) Αλεξανδρούπολη.

-Και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 11.30 πμ  στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας  (Βεργίνας 218Α Δράμα)

Το Θρακικό θέατρο σκιών παρουσιάζει το καινούριο έργο του Δον Σάντσο Βουλστίδη «Ο Καραγκιόζης κι ο Μινώταυρος» ένα έργο πάντα με ζωντανή μουσική (σαντούρι τζουράς τραγούδι με τραγούδια-κείμενα του Γιάννη Βουλτσίδη και φιγούρες σκηνικά Γεωργίας Γιαννοπούλου).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.