Ο Καραγκιοζης και το Αγιο Δισκοποτηρο

Από τον θίασο «Χαρούμενες Σκιές» την Κυριακή στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ

Την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το Άγιο Δισκοπότηρο» θα παρουσιάσει στην πόλη μας ο Θίασος «Χαρούμενες Σκιές».

Η υπόθεση

Θα παρακολουθήσετε μια ιστορία, η οποία φέρνει τον Καραγκιόζη στα χρόνια του μεγάλου ξεσηκωμού. Ο Καραγκιόζης είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας – θα βάλει κι αυτός το λιθαράκι του στον αγώνα της ελευθερίας.

Ο χρόνος; Μάρτιος του 1821.

Ο τόπος; Μια πόλη, ένα χωριό σε κάποια γωνιά της Ελλάδας. Μπορεί να ‘ναι και η Κομοτηνή…

Ένας γενναίος πολεμιστής, ο καπετάν Ανδρόνικος, και το ασκέρι του, έχουν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος του αυταρχικού Φεϋζουλάχ πασά. Το επιτελείο του πασά πληροφορείται ότι οι Έλληνες είναι ανίκητοι επειδή έχουν κάποιο θαυματουργό δισκοπότηρο – και αποφασίζουν να το πάρουν στα χέρια τους πάση θυσία. Όμως, ο φύλακας του δισκοπότηρου δεν είναι άλλος από τον Καραγκιόζη…

Ο θίασος «Χαρούμενες Σκιές», παρουσιάζει μια περιπετειώδη κωμωδία εμπνευσμένη από την επανάσταση του 1821. Με χαρακτήρα επιθεώρησης, ο Καραγκιόζης δίνει το παρών σχολιάζοντας θέματα που απασχολούν διαχρονικά την Ελλάδα. Θα καταφέρει παράλληλα να δώσει λύση σ’ ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, δείχνοντας στους νεαρούς θεατές τη σημασία της ευστροφίας.

Ετοιμαστείτε να δείτε μια μοναδική υπερπαραγωγή, με 21 πολύχρωμες φιγούρες και κατάμεστη από παραδοσιακή μουσική! Είναι μια από τις νεότερες παραστάσεις του θεάτρου σκιών, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη βόρεια Ελλάδα.

H παράσταση θα ανέβει την Κυριακή 4 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ., στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής.

Οι συντελεστές της παράστασης

Σενάριο: Τάκης Παλαιοθόδωρος
Διασκευή-σκηνοθεσία: Ορφέας Καλλιντζής
Εμψύχωση-ερμηνεία: Ορφέας Καλλιντζής
Κίνηση – χειρισμός φιγουρών: Αλέξανδρος Βογιατζής, Ορφέας Καλλιντζής
Κατασκευή φιγουρών και σκηνικών: Δημήτρης Μπερέκος, Ορφέας Καλλιντζής

Info

Λόγω των μέτρων για τη μη διασπορά του Covid-19, είναι υποχρεωτική η αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν το εισιτήριό τους από το σύνδεσμο https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/o-karagkiozis-kai-to-hryso-diskopotiro/ , από καταστήματα Public, στο τηλέφωνο 11876, και στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης.

Παρακαλούνται οι θεατές να προσέρχονται έγκαιρα στο θέατρο, να τηρούν τις αποστάσεις και να φοράνε μάσκα.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 70 λεπτά περίπου. Είναι κατάλληλη για παιδιά από 4 μέχρι …104 ετών.

Τρεις διπλές προσκλήσεις για τη δωρεάν παρακολούθηση της παράστασης από τον «ΠτΘ»

O «ΠτΘ» εξασφάλισε για τους αναγνώστες του τρεις διπλές προσκλήσεις για τη δωρεάν παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης. Για να συμμετέχετε στη διαδικασία της κλήρωσης το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε ένα σχόλιο κάτω από την αφίσα της παράστασης που θα βρείτε στη σελίδα του Παρατηρητή της Θράκης στο facebook.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.