Ο «Καραγκιοζης και ο Μινωταυρος» και «ο Καραγκιοζης φιλοσοφος» στην Ξανθη τη Δευτερα και την Τριτη

Από το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη

Δύο παραστάσεις του αγαπημένου μικρών και μεγάλων Καραγκιόζη θα παραχωρήσει το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη σε συνεργασία με την ΦΕΞ τη Δευτέρα 24 Αυγούστου και την Τρίτη 25 Αυγούστου στην Ξάνθη. Και οι δύο παραστάσεις, πάντα υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, θα δοθούν στην αυλή με τα χαμάμ του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείο Ξάνθης στις 20.30. στην πρώτη παράσταση της Δευτέρας ο Καραγκιόζης θα αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο και η δεύτερη της Τρίτης χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ο Καραγκιόζης γίνεται Φιλόσοφος ενώ στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο «η ελαία και η άμπελος». Την επιμέλεια των φιγούρων και των σκηνικών και στις δύο παραστάσεις έχει η Γεωργία Γιανναπούλου. 

Γνωριμία με την Παλιά Πόλη από τη ΦΕΞ

Παράλληλα να σημειωθεί ότι καθημερινά από τις 25 Αυγούστου ως τις 6 Σεπτεμβρίου καθημερινά η ΦΕΞ  πραγματοποιεί ιστορικούς περιπάτους στην παλιά πόλη της Ξάνθης στις 11.00 το πρωί με σημείο αφετηρίας τη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου. Στη διάρκεια των περιπάτων, αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον.
Τα κτήρια αφηγούνται την ιστορίας τους, το λιθόστρωτο μας οδηγεί μέσα στο χρόνο κι ο επισκέπτης ζει μια παράσταση μέσα σ’ ένα αληθινό σκηνικό.

Info
Γενική είσοδος για τις παραστάσεις Καραγκιόζη 5 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.