Ο Ιωακειμ Ιωακειμιδης ξεκλειδωνει τα μυστικα της τεχνης της μιμησης

Σεμινάριο θεάτρου στις 2 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ) διοργανώνει για 1η φορά δωρεάν σεμινάριο θεάτρου! Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα «Αρμονία» του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης με τίτλο «Η Τέχνη της Μίμησης».

Για 1η φορά θα επισκεφτεί την πόλη της Αλεξανδρούπολης ένας νεαρός ηθοποιός σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας, ο οποίος έχει κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων στην Κομοτηνή αλλά και στην Αθήνα! Ο λόγος για τον Ιωακείμ Ιωακειμίδη, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό της Κομοτηνής την πρώτη του παράσταση σε ηλικία 14 ετών και από τότε οι παραστάσεις του έχουν γίνει θεσμός!

Κορυφαίες μιμήσεις για τις οποίες θα μας μιλήσει εξονυχιστικά ο καλεσμένος ηθοποιός-σκηνοθέτης είναι η Αγγελική Νικολούλη, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, Μελίνα Μερκούρη και Άντζελα Δημητρίου!

Η ποιότητα ενός θεατρικού έργου εξαρτάται από την ποιότητα των ιδεών του… Ο Ιωακείμ από μικρός αγαπούσε το θέατρο, σε αυτό έβρισκε και βρίσκει τον τρόπο για να αντιμετωπίζει τον κόσμο.

 Προσωπικό σημείωμα του σκηνοθέτη-ηθοποιού

«Είμαι ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης, ηθοποιός σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας.

Τι είναι η μίμηση; Πως γίνεται μια μεταμφίεση; Τι είναι το one man show και ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες του;

Στο σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για την ιδιαίτερη τέχνη της μίμησης, της μεταμφίεσης και της προσέγγισης ενός ρόλου. Θα ξεκινήσουμε από την εξωτερική εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του, μέχρι τον βηματισμό του και τον τρόπο που μιλάει. Γιατί οι γυναικείοι ρολόι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς μεταμφίεσης; Ποιες οι δυσκολίες ενός άνδρα να “βρει” τις γυναικείες περσόνες που θα υποδυθεί και ποιος ο τρόπος προσέγγισης ενός ρόλου; Ποιες τέχνες συνδυάζει το one man show και ποσο εύκολο είναι τελικά να υλοποιηθεί μια τέτοια παραγωγή; Γιατι είναι τόσο ιδιαίτερο αυτο το είδος και γιατί δεν γίνεται από πολλους;

Αυτά και πολλά άλλα θα συζητήσουμε σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο και πρωτότυπο σεμινάριο, πάνω στην τέχνη της μίμησης, της μεταμφίεσης και της μαγείας αυτών».

Μέσα από το θέατρο πλουτίζουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που παρακολουθεί τους ηθοποιούς κι εμείς μαζί, οι θεατές βοηθούμε ώστε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. Όσοι αγαπάτε την Λογοτεχνία, την Ποίηση, τη Ζωγραφική, τη Γλυπτική, το Χορό, τον Κινηματογράφο, το Τραγούδι, αυτό το σεμινάριο σας ενδιαφέρει καθώς το θέατρο αποτελεί την βάση όλων των τεχνών του θεάματος, αφού εμπεριέχει δυνητικά όλες τις παραπάνω τέχνες!

Info

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες (χωρίς διάλειμμα)
  • Παραγωγή: Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου [Ε.ΠΟ.Φ.Ε.]
  • H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης/ Περιφερειακής Ενότητας Έβρου
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.