Ο Γιαννης Βουλτσιδης, το Μουσικο Σχολειο Λαρισας και η 25μελης συμφωνικη του ορχηστρα σε παρασταση Καραγκιοζη με εθνικ-τζαζ αποχρωσεις

Μια συνεργασία επιπέδου ανάμεσα στον μουσικό – Καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Βουλτσίδη και το μουσικό σχολείο Λάρισας, ένα απo τα καλύτερα στο είδος του στην χώρα. Η συνεργασία αφορά μια παραγωγή μουσικής παράστασης, όπου συνδυάζονται η τέχνη του θεάτρου σκιών με ζωντανή συμφωνική ορχήστρα. Η πλειοψηφία των συνθέσεων είναι του Γιάννη Βουλτσίδη σε ενορχηστρώσεις του καθηγητή κ. Νίκου Βασιλάκη με 25μελή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας σε μια έθνικ -τζαζ διάσταση. 

«Η δεκτικότητα του μουσικού σχολείου Λάρισας μεταφράζεται και σε ανοιχτότητα πνεύματος»

«Αυτό που μένει απ’ αυτή την ιστορία» ανέφερε ο ιδρυτής του Θρακικού Θεάτρου Σκιών Γιάννης Βουλτσίδης ερωτώμενος γι’ αυτή τη νέα συνεργασία, «είναι η δεκτικότητα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας που μεταφράζεται και σε ανοιχτότητα πνεύματος. Δεν εμποδίσθηκαν ούτε από κομφορμισμό ούτε από συνήθεια να τολμήσουν κάτι νέο. Κάτι νέο πατώντας στο παλιό, στο υπάρχον, στο εδώ και εκατοντάδες χρόνια διαμορφούμενο στο ελληνικό θέατρο σκιών, που όπως είπε και ο Τζούλιο Καϊμη, “αν αφουγκρασθεί τον τραγικό λόγο των μεγάλων της τραγωδίας, και τον Αριστοφανικό της κωμωδίας, αν δηλαδή, την αμεσότητα του Καραγκιόζη την δέσει και την συνδέσει με κάτι ύψιστο όπως είναι τα τραγικά ερωτήματα περί ύπαρξης, -γιατί αξίζει να ζω και πώς να ζω – αν συνδεθεί δηλαδή το πάνω με το κάτω, το σώμα με το πνεύμα, γεννάει κάτι αράγιστο στον χρόνο”. 

«Μπήκαν τα θεμέλια για τη θεσμοθέτηση του μήνα Θεάτρου Σκιών στη Λάρισα»

«Το καλύτερο όμως είναι να ‘ρθείτε», ανέφερε ο κ.Βουλτσίδης στη συνέχεια προσκαλώντας μας, «να αφουγκραστείτε αυτήν την δουλειά, ενέχει στοιχεία μεγαλείου! Εν πολλοίς είναι μια πρωτογενής παραγωγή, που θα μπει και σε στούντιο ηχογράφησης, ώστε να πάει και παραέξω. Όλη η οργάνωση της κατάστασης γίνεται από την Αντιδημαρχία πολιτισμού Δήμου Λάρισας , συμμετέχει και το Λαογραφικό μουσείο Λάρισας με εργαστήρια Θεάτρου σκιών και παραστάσεις που γίνονται όλο αυτόν το μήνα και εν ολίγοις μπήκαν τα θεμέλια για θεσμοθέτηση του μήνα Θεάτρου Σκιών.»
 
Ιnfo
Η παράσταση γίνεται σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου, στις 6.30μμ. στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, Τάσου Λειβαδίτη 26 στη Νέα Πολιτεία. H είσοδος είναι ελεύθερη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.