Ο ετησιος χορος του Συλλογου «Θρακων» σημειο αναφορας για την παραδοση του τοπου

Κατάμεστη η μουσική σκηνή «Αστραία» το βράδυ του Σαββάτου

Η «καρδιά» του Πολιτιστικού  Χορευτικού  Συλλόγου «Θρακών», «η καρδιά της θρακιώτικης παράδοσης», όπως υπογράμμισε και ο πρόεδρός του κ. Χρήστος Τζερνικούδης χτύπησε το βράδυ του Σαββάτου στη μουσική σκηνή «Αστραία», όπου ο Σύλλογος διοργάνωσε τον ετήσιο χορό του.
 
Η πίστα του κέντρου αποτέλεσε τόπο συνάντησης των μελών αλλά και πολλών  φίλων του Συλλόγου που έδωσαν το «παρών» για να διασκεδάσουν αλλά και να στηρίξουν τον Σύλλογο που για ακόμα μία χρονιά, προετοίμασε για όλους μια πολύ όμορφη βραδιά αφιερωμένη στη θρακιώτικη παράδοση.
 

Σε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι πρωίας υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας με επικεφαλής τους κ.κ. Αργύρη Παπαναστασίου και Νίκο Ζαπάρτα,  τα μέλη του Συλλόγου αλλά και οι καλεσμένοι ξεδίπλωσαν το «χορευτικό»  τους ταλέντο, αρχής γενομένης από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που απέδειξαν επί σκηνής την δουλειά που γίνεται στις τάξεις αυτού καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Τζερνικούδης ήταν αυτός που καλωσόρισε το σύνολο των παρευρισκομένων, ευχαριστώντας τους που «παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες αλλά και την πληθώρα αντίστοιχων εκδηλώσεων, επιλέξατε να στηρίξετε τον σύλλογό μας», ο οποίος όπως υπογράμμισε «αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς για την παράδοση του τόπου μας».
 

Ο κ. Τζερνικούδης παρουσίασε τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, τονίζοντας πως «τα νέα παιδιά μας δίνουν δύναμη, χαρά και ενέργεια και αντίστοιχα εμείς του μεταβιβάζουμε όσα γνωρίζουμε για την παράδοση, η συνέχεια της οποίας είμαστε σίγουροι ότι βρίσκεται σε καλά χέρια» για να καλέσει έπειτα το σύνολο των παρευρισκομένων να δώσουν το «παρών» στην πίστα.
 

Ο χορός του Συλλόγου «Θρακών» αποτέλεσε και σημείο συνάντησης πολλών αυτοδιοικητικών αλλά και εκπροσώπων φορέων, μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης και πλήθος αντιδημάρχων, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Φελίνα Καζάκου, με στελέχη της παράταξής της, ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου κ.α.
 
Ο κ. Τζερνικούδης κάλεσε τον κόσμο να διασκεδάσει με βάση την θρακιώτικη παράδοση, προετοιμάζοντάς τον ωστόσο για τη συνέχεια των δράσεων του Συλλόγου, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή τους στις επερχόμενες δράσεις που θα γίνουν την περίοδο της αποκριάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.