Ο Ερωτοκριτος του Βιτσεντζου Κορναρου για τρεις παραστασεις απο το Ερευνητικο Θεατρο Θρακης

Στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Το αριστούργημα της κρητικής αναγέννησης, ο έρωτας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας σε μια ευρηματική μουσικοχορευτική παράσταση με ζωντανή μουσική θα παρουσιάσει για τρεις επιπλέον παραστάσεις, μετά τη μεγάλη προσέλευση του καλοκαιριού το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 στη σκηνή του Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης στις πρώην Αποθήκες ΕΑΣ Δήμου Αλεξανδρούπολης (Τέρμα Ρόδου).

To σημείωμα του σκηνοθέτη για την παράσταση

«Το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης πιστό στο ραντεβού του με το κοινό αλλά και με τα μεγάλα κείμενα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας παρουσιάζει το αριστούργημα της κρητικής αναγέννησης Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα ποίημα – ύμνο στον έρωτα και την αιώνια πίστη.
 
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε το ΕΘΘ επιλέγει τον Ερωτόκριτο, θέλοντας να ερευνήσει τον πραγματικό μας πλούτο που δεν είναι άλλος από την παράδοση, την ομορφιά και τη δύναμη της ίδιας μας της γλώσσας.
 
Σε καιρούς που όλα αλλάζουν, ιδέες όπως η ποίηση, ο έρωτας, η μάχη, η αξιοπρέπεια, η αιώνια πίστη και η ελπίδα είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Η κρίση δεν είναι μόνον οικονομική. Είναι ηθική, πολιτισμική και αισθητική.
 
Στη νέα εποχή που ξημερώνει, ας αφήσουμε πίσω το παλιό, αυτό που προσποιείται κάτι χωρίς να είναι, τις χωρίς ηθική πράξεις, το φτηνό, το άσχημο, το άτεχνο.
 
Η ποιότητα και οι αξίες είναι τα μόνα που τελικά θα μείνουν όπως μας διδάσκουν τα κλασσικά αριστουργήματα.
Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα, Ποίηση» 

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζαμπουλάκης
Ερμηνεία: Περικλής Τουτουκτσής
Συμμετέχουν οι χορευτές του Συλλόγου Κρητών Έβρου «Ο Μίνωας»
 
Info
Θέσεις περιορισμένες. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο: 6940580180
Τιμή εισιτηρίου με τηλεφωνική κράτηση: 5 ευρώ
Στο ταμείο: 7 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.