Ο εορτασμος της «Μαχης των Οχυρων»

Την Κυριακή 5 Απριλίου στις 11.30 θα τελεστούν οι εορτασμοί της εφετινής επετείου της «Μάχης των Οχυρών», στο Οχυρό της Νυμφαίας και στο Οχυρό του Εχίνου παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Θράκης. Το σχετικό μήνυμα του Δ’ Σώματος Στρατού με το οποίο προσκαλεί όλους τους πολίτες της Θράκης να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Στις 6 Απριλίου 1941, πριν από 74 χρόνια, διεξήχθη η «Μάχη των Οχυρών», η μάχη του Ελληνικού Στρατού κατά των σιδηρόφρακτων και αριθμητικά υπέρτερων γερμανικών δυνάμεων, που εισέβαλαν στην Πατρίδα μας.

 

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που διήρκησαν οι επιχειρήσεις, οι υπερασπιστές των Οχυρών πολεμώντας με πείσμα και απαράμιλλη γενναιότητα προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στους Γερμανούς, οι οποίοι μη μπορώντας να τα καταλάβουν, τα παρέκαμψαν.

 

Κατά την παράδοση των Οχυρών, οι υπερασπιστές τους απέσπασαν τα συγχαρητήρια των αντιπάλων τους, για την ηρωική αντίστασή τους, ενώ τμήματα απέδιδαν τιμές .

Η μάχη δεν σταμάτησε εδώ, αλλά συνεχίσθηκε με την απαράμιλλη Εθνική Αντίσταση στα βουνά και τις πόλεις της Πατρίδας μας, με τους αγώνες στη θάλασσα και τους ουρανούς της Υφηλίου και στην Αφρική ενάντια στον Ιταλικό Φασισμό και τον Γερμανικό Ναζισμό.

 

Έτσι γράφτηκε με χρυσά γράμματα, άλλο ένα έπος στην ελληνική ιστορία και χρέος μας είναι να το τιμούμε με την επιβαλλόμενη λαμπρότητα και συμμετοχή κάθε χρόνο.

 

Η παρουσία του λαού της Θράκης στις εκδηλώσεις θα αποτίσει φόρο τιμής στους ηρωικούς υπερασπιστές των Οχυρών και θα προσδώσει λαμπρότητα στην επέτειο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.