«Ο δρομος και το ρολοι»: 31 αφηγηματα απο τον Αγγελο Ευθ. Αγγελοπουλο

Νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης»

«Ο δρόμος και το ρολόι» τιτλοφορείται το βιβλίο που υπογράφει ο Άγγελος Ευθ. Αγγελόπουλος και μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης».

Περιγραφή βιβλίου

Κάποτε, κάποτε, κάποτε…

Κάποτε οι άνθρωποι ήταν ακόμη σταθερές αξίες.

Κάποτε η φύση ζωοποιούσε.

Κάποτε η ιστορία δίδασκε.

Τα χιλιόμετρα περνούν, οι δείκτες του ρολογιού γυρνούν και η ζωή δια-σκορπίζεται.

Από τον Τέλη που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς στον Σίμο που παντρεύτηκε «Βουβαρή», από τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού στον Μήτσο που διδάχθηκε την σερβιτορικήν τέχνην, από τις μνήμες του ηλειακού κάμπου στο μοιραίο λάθος του ιατρού Αλιφέρη, από τον μοχθηρό ποιμένα στη «βροχερή» ήττα της «Δημοτικής Αναγέννησης», από τον συναισθηματικά εντελώς μόνο Ορφέα Κ. στην έλευση της ανήλεης πανδημίας…

… 31 διηγήματα για το χθες και το συνειδητοποιημένο αύριο, μια συναρπαστική διαδρομή στον εσώτερό μας κόσμο και στον πλούτο της ανθρώπινης εμπειρίας, με συνοδοιπόρο –στα ταξίδια της νεότερης ιστορίας και της μνήμης στα παλίμψηστα
των χώρων του ηλειακού κάμπου και των άστεων– τα ζωντανά πλάσματα της φύσης, τη δομημένη κτίση και τον άνθρωπο.

Μια και στα Λεχαινά, την πατρίδα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, «μες στα παιδιά», παραφράζοντας τον ποιητή, άνετα, ίσως, μπορούν να «κάθονται οι γέροι» της γραφής και να «παίζουν πρέφα», συνομιλώντας με τους νεαρότερους, για να μη «νυστάζουν» και οι παρατημένοι στη λήθη «νεκροί». 

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Άγγελος Ευθ. Αγγελόπουλος γεννήθηκε στα Λεχαινά Ηλείας το 1954, όπου έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του. Τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο στην Πάτρα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Συμμετείχε στα κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα του Νομού Ηλείας, ως μέλος της Μορφωτικής Ένωσης Λεχαινών «Ανδρέας Καρκαβίτσας» και της Ένωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ).

Εργάστηκε, επίσης, ως δημοτικός υπάλληλος και σήμερα είναι συνταξιούχος.

Από το έτος 2007, κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε επαρχιακές και αθηναϊκές εφημερίδες, περιοδικά και λογοτεχνικά blogs. Κάποια κείμενά του έχουν δημοσιευθεί με τα ψευδώνυμα: «Άγγελος Ζαχαριάδης» και «Νίκος Μπακιός».

Το έτος 2019 διήγημά του διακρίθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Κοράλλι».

Το πρώτο του βιβλίο, «Η Κλειώ φοβόταν τις γάτες και άλλα αφηγήματα», κυκλοφόρησε  από τις εκδόσεις «Κοράλλι», το 2023.

Info

Έτος Έκδοσης: 2023

Αριθμός Σελίδων: 120

ISBN: 978-618-5709-16-7

Σχήμα Βιβλίου: 14,5×20,5

Επιμέλεια έκδοσης: Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη

Τιμή: 10,00 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.