Ο Δημος Κομοτηνης υποδεχεται τους φοιτητες με το 2οΓουελΚΟΜ

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου η κεντρική συναυλία με τον Δήμο Αναστασιάδη

Ο Δήμος Κομοτηνής, η Αντιδημαρχία Τουρισμού, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής (ΔΗΣΥΝ) διοργανώνουν με την υποστήριξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ένα τριήμερο υποδοχής φοιτητών στις 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023 στην Κομοτηνή, το 2ο ΓουέλΚΟΜ πρωτοετών φοιτητών. Στη διοργάνωση συνδράμουν  φορείς του Δήμου Κομοτηνής, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες και η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής.

Μετά την πετυχημένη περσινή διοργάνωση

Ο Δήμος Κομοτηνής επανέρχεται ενώνοντας ομάδες και ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική, τον χορό, τα εικαστικά και τον εθελοντισμό στο 2οΓουελΚΟΜ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής αλλά και στην Πλατεία Ειρήνης, όπου θα φιλοξενηθεί η κεντρική συναυλία το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου με τον Δήμο Αναστασιάδη, καθώς επίσης στο Τσανάκλειο Μέγαρο με την εικαστική παρουσία του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης, η Κομοτηνή θα υποδεχτεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τους φοιτητές και τις οικογένειές τους και φυσικά τους ντόπιους νέους, κάθε ηλικίας, για να ανακαλύψουν τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

Πάρκο Αγίας Παρασκευής, 21:00. Συναυλία του συγκροτήματος JazzJamJar.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Πάρκο  Αγίας Παρασκευής

12:00-15:00. Ενημερωτική δράση «ΓουελΚΟΜ@εθελοντισμός vol 2». Μια γιορτή εθελοντισμού με σκοπό τη γνωριμία, τη δικτύωση και τη συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Εργαστήρια και δρώμενα πάνω από 40 εθελοντικών οργανώσεων φορέων, ΜΚΟ, πολιτιστικών και αθλητικών  συλλόγων,  αθλητικές δραστηριότητες, ψηφιακά και εκπαιδευτικά  παιχνίδια (μέσω VR glasses), μουσικές σκηνές από νεανικά τοπικά συγκροτήματα, socialdance και djparties.

12:00-14:00.Φιλικός Αγώνας Ποδοσφαίρου 5×5 : Ο Πανθρακικός ανοίγοντας την αγκαλιά του στους νέους φοιτητές της Κομοτηνής και σε μια προσπάθεια γνωριμίας, διοργανώνει έναν φιλικό αγώνα επίδειξης, όπου οι αθλητές του συλλόγου και των ακαδημιών θα κάνουν έναν αγώνα ευαισθητοποίησης  με τίτλο «Σκοράρουμε για την προστασία του περιβάλλοντος», ενώ παράλληλα όσοι από τους παρευρισκόμενους θέλουν θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν μαζί τους.  

19:00-20:30. SocialDanceParty με τους χορευτικούς συλλόγους SaborLatino και AlmaLibre, όπου δάσκαλοι και χορευτές αποκαλύπτουν τα μυστικά διαφορετικών χορών (salsa, bachata, disco, afrocubanmovement, mambo, chacha) και μας προσκαλούν να «λιώσουμε τα παπούτσια μας» στον χορό.

Πλατεία Ειρήνης, στις 21:00. Συναυλία με τον Δήμο Αναστασιάδη.

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

Μπροστά στο Δημαρχείο, 10:00 – 14:00: Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Μοιράζοντας Αγάπη, Μία Σταγόνα τη φορά: Ενθαρρύνοντας τους νέους για την εθελοντική αιμοδοσία» οι e-Αιμοδότες, η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, το EuropeDirect ΑΜΘ, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, ο Δήμος Κομοτηνής, το exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής και το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής (ΔΗΣΥΝ) διοργανώνουνΕθελοντική αιμοδοσία και εκστρατεία ενημέρωσης.

Πάρκο Αγίας Παρασκευής

12:00-15:00: Με θέα το πράσινο και πάνω στο γρασίδι διοργανώνεται ένα διαφορετικό ΠΙΚ-ΝΙΚ. Συναντάμε το Λογοτεχνικό Τμήμα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής παίζοντας ένα παιχνίδι γρίφων και αποκρυπτογράφησης τίτλων βιβλίων και ταινιών.

17:00-20:00 Φιλικός αγώνα βόλεϊ από την ομάδα φοιτητών “SAVAGE Events” με σκοπό την ευαισθητοποίηση κατά των εξαρτήσεων.  

20:00. Μουσικό Σχήμα Κοινότητας Νέων Κομοτηνής «ΑΜΟΚ».

21:30. Μουσικό Σχήμα CinamonBird.

23:00:Πάρτυ με τον Djaawnex και την Κοινότητα Νέων Κομοτηνής.

Πάρκο Αγίας Παρασκευής

2οSTREET FOOD FESTIVAL: 29 και 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου,  Διοργάνωση: THRAKIPEDIA

Ώρες λειτουργίας

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, 18:00-24:00.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 12:00-24:00

Παράλληλες εκδηλώσεις

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 12:00

Ιστορικός περίπατος Κομοτηνής βασισμένος στον πολιτιστικό και τον τουριστικό χάρτης της πόλης, με τη Φιλόλογο Σοφία Μενεσελίδου. Αφετηρία Ηρώο Κομοτηνής.

Τσανάκλειο Μέγαρο(Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής) –αύλειος χώρος

Τριήμερη έκθεση Εικαστικών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων». Ώρες 10:00- 21:00. Θα παρουσιαστούν γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής από μέλη του Συλλόγου.

Πάρκο Αγίας Παρασκευής

Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Ώρες: 18:00-21:00. 

Διήμερη έκθεση Φωτογραφίας του Φωτογραφικού Τμήματος της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής, με θέμα «Η πολυπολιτισμικότητα της Κομοτηνής», το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Ώρες: 18:00-21:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.