Ο Δημητρης Αθανιτης στην Κινηματογραφικη Λεσχη της Πολιτιστικης Κινησης

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου για την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του «Invisible»

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης θα προβάλει στις 20.30 την πολυβραβευμένη ταινία «Invisible». Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης της ταινίας Δημήτρης Αθανίτης με τον οποίο οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν μετά το τέλος της προβολής.
 
Η ταινία έχει κερδίσει το Μεγάλο Βραβείο στη Φιγκέιρα ντα Φοζ, Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Ανδρικού Ρόλου στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου (London Greek Film Festival), έχει έξι κύριες υποψηφιότητες στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από είκοσι φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, μέχρι στιγμής. 

Η υπόθεση της ταινίας 

Ένας πατέρας χάνει τη θέση του στον κόσμο. Ο Άρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του…
 
Με επίκεντρο την περιοχή του Ασπρόπυργου, ο Δ. Αθανίτης αναπτύσσει μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης. Αγωνιώδης ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή μέχρι το (απρόσμενο) τέλος, με την κάμερα καρφωμένη στο εκφραστικό -απελπισμένο αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένο- πρόσωπο του Γιάννη Στάνκογλου.

Που ξεχνά (;) πως στο πλευρό του υπάρχει ένα παιδί, για το οποίο ο πατέρας είναι ο κόσμος όλος. Ένα παιδί που παλεύει με τον κόσμο των μεγάλων. Ένα κόσμο αόρατο.
 
Αν νομίζατε ότι γουέστερν υπάρχει μόνο στα αμερικανικά σύνορα, σκεφτείτε το ξανά. Στο Invisible, ο Δημήτρης Αθανίτης αντλεί δεξιοτεχνικά από τη γουέστερν θεματολογία για να μιλήσει για μια σκληρή ιστορία εκδίκησης ενάντια στην αδικία, στην αστική Ελλάδα.

Με το Γιάννη Στάνκογλου στην κορυφαία ίσως στιγμή της καριέρας του, ο Αθανίτης περιγράφει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια και ακρίβεια πως οι αδύνατοι και υποτιμημένοι μπορούν να μετατραπούν στην πιο επικίνδυνη ωρολογιακή βόμβα της κοινωνίας, περιμένοντας απλά να εκραγούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.