Ο Αρης Ασσαριωτακης για τις αντιδρασεις στην τοποθετηση του γλυπτου στον κομβο του ΟΑΕΔ

«Το ευχάριστο στην όλη υπόθεση, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία το αποδέχτηκε»

Στην τοποθέτηση των τριών γλυπτικών έργων τέχνης, σε ισάριθμούς υπό διαμόρφωση κόμβους οδικής κυκλοφορίας της πόλης αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής ο κ. Άρης Ασσαριωτάκης, προέδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Αθηνίων.

Ανατρέχοντας στο ιστορικό της υπόθεσης ο κ. Ασσαριωτάκης διηγήθηκε πως «κάποια στιγμή δεχθήκαμε μια πρόταση από το αρμόδιο τμήμα του δήμου Κομοτηνής, που μας ρωτούσε αν μπορούμε να αναλάβουμε και πραγματώσουμε αυτό τον σχεδιασμό των τριών γλυπτών.  Βεβαίως η απάντηση ήταν θετική, και με πολύ μεγάλη μας χαρά αναλάβαμε το εγχείρημα».

Μάλιστα ο ίδιος, επαίνεσε την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Κομοτηνής για δύο λόγους. Πρώτον για αυτή καθ’ εαυτή επιλογή τοποθέτησης των γλυπτών με γνώμονα την καλλιτεχνική αναβάθμιση σημείων της πόλης και δεύτερον γιατί εξήντλησε τη δυνατότητα να δει αν μπορεί αυτό να γίνει μέσα στη Ροδόπη και από καλλιτέχνες της. «Είναι δύο συνισταμένες πολύ σημαντικές κατά τη γνώμη μας» υπογράμμισε ο κ. Ασσαριωτάκης.

Αναφερόμενος στις θεματικές των γλυπτών, πέρα από τον Δρομέα που τοποθετήθηκε ήδη στον κόμβο του ΟΑΕΔ, ο κ. Ασσαριωτάκης έκανε γνωστό πως στον Προσκοπισμό θα τοποθετηθεί ένα γλυπτό που θα αναπαριστά ένα μαχητικό αεροσκάφος, κατόπιν σχετικής επιθυμίας της στρατολογικής υπηρεσίας, ενώ στον κόμβο μπροστά από το Μουσικό θα τοποθετηθεί ένα γλυπτό το οποίο θα αναπαριστά μια κοπέλα νεανικής ηλικίας, η οποία θα κάνει τη σχετική κίνηση κρατώντας ένα βιολί.

«Ήδη πολύ πιο νωρίς από το περιθώριο χρόνου που είχαμε παραδώσαμε το πρώτο έργο και το ίδιο θα κάνουμε και με τα άλλα δύο» επεσήμανε ο ίδιος στη συνέχεια για να αποσαφηνίσει, «επειδή πολλοί ρωτάνε από τι είναι τα γλυπτά φτιαγμένα», ότι «πρόκειται για χάλυβα θερμής έλασης, όπως λέγεται στη χημική του ονομασία το υλικό. Μαύρος λέγεται διότι κατά τη διάρκεια της έλασης έχει προστεθεί άνθρακας για να τον προστατεύει στο πέρασμα του χρόνου και να καταστεί διαχειρίσιμο το υλικό κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Το πάχος του είναι 2,5 χιλιοστά».

Κλείνοντας ο κ.Ασσαριωτάκης, ερωτηθείς σχετικά τοποθετήθηκε και στις αντιδράσεις που εκφράστηκαν. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα πρέπει όταν αναλύεις μια τοποθέτηση και μια αντίδραση μιας μάζας ανθρώπων, να το κάνεις με έναν τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα. Έχει κάποια αξία να δούμε ποιοι είναι αυτοί, το επίπεδό τους, και δεν θέλω να τους προσβάλω. Εάν το επίπεδο δεν είναι καλό πολλές φορές δεν φταίνε και οι ίδιοι που το φέρουν αυτό το επίπεδο. Είναι πολλές συνισταμένες που οδηγούν σε αυτό το πράγμα. Έτσι συνειδητοποιούμε ένα επίπεδο. Δεύτερον, και αυτό είναι το ευχάριστο στην όλη υπόθεση, είναι ότι η συντριπτική  πλειοψηφία το αποδέχτηκε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.