Ο Ανδρεας Ζαχαρατος και η Τζενη Λυκουρεζου στο Κεντρο Δημιουργικης Φωτογραφιας Θρακης

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου

Η νέα δουλειά των φωτογράφων Ανδρέα Ζαχαράτου και Τζένης Λυκουρέζου θα παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στις 19:30 στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τους φωτογράφους σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας. 

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα… 

Ο Ανδρέας Ζαχαράτος γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και σπούδασε φωτογραφία και κινηματογράφο στη σχολή κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου, όπου αποφοίτησε το 1983 με άριστα. Εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας από το 1983 έως σήμερα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και έχει διδάξει  στα κρατικά Ι.Ε.Κ φωτογραφία και κινηματογράφηση, χειρισμό της κάμερας, καθώς και φωτισμό στην τηλεόραση. Από το 1983 έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας και είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας, ενώ ποικίλες είναι οι βραβεύσεις του σε φωτογραφικούς  διαγωνισμούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

…και την Τζένη 

Η  Τζένη Λυκουρέζου γεννήθηκε στην Καλαμάτα και σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1992 παρακολούθησε το εισαγωγικό σεμινάριο φωτογραφίας στην  Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία και στη συνέχεια σπούδασε στις σχολές E.S.P & ΑΚΤΟ μαυρόασπρη φωτογραφία, αρχιτεκτονική φωτογραφία, πορτραίτο και φωτογραφία δρόμου. Επιπλέον, το 2009 αποφοίτησε από το  ΙΕΚ Κηφισιάς και συγκεκριμένα από το τμήμα Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας. Στο ενεργητικό της έχει δώδεκα προσωπικές εκθέσεις φωτογραφίας και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς, ενώ τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στην έρευνα της σύγχρονης φωτογραφίας και  επιμελείται την παρουσίαση φωτογραφικών εκθέσεων και την έκδοση φωτογραφικών βιβλίων.
 
Info
 
Η είσοδος στην παρουσίαση είναι δωρεάν για τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, ενώ για τα μη μέλη η είσοδος ορίζεται στα 5 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.