Ο Αη Βασιλης χορευει στην σκηνη του Μεγαρου Μουσικης για την Ελληνικη Ομαδα Διασωσης

Οι Σχολές Χορού “Let’s Dance” και “Let’s move & play” σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ παρουσιάζουν το “Santa Dance”

Η φετινή διοργάνωση της εθελοντικής δράσης Κομοτηναίων “Santa Run” μπορεί να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο οι δράσεις που έχουν ως στόχο την ενίσχυση του σκοπού του συνεχίζονται και μάλιστα για πρώτη φορά την φετινή χρονιά, θέλουν τον Αη Βασίλη να δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στον χορό.

Στην λογική λοιπόν αυτή οι Σχολές Χορού “Let’s Dance” και “Let’s move & play” με την συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αποφάσισαν να συνδυάσουν την «παραδοσιακή» χριστουγεννιάτικη παράστασή τους με την προσπάθεια επίτευξης του σκοπού του “Santa Run”, ούτως ώστε και έμπρακτα να υπερασπίσουν το κλίμα των εορταστικών ημερών, ήτοι της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Οι “Let’s Dance” και “Let’s move & play” λοιπόν την προσεχή Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου «εισβάλλουν» στην δράση, δανείζουν στον Άη Βασίλη τα χορευτικά τους παπούτσια και από κοινού, με τα μέλη του,  μικρότερα και μεγαλύτερα, θα χορέψουν με στόχο την ενίσχυση του παραρτήματος  Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Μαμάδες και μπαμπάδες επίσης επί σκηνής

Μαθητές και μαθήτριες των σχολών, από 1,5 ετών και δίχως όριο ηλικίας θα παρουσιάσουν διάφορα είδη χορού και εκγύμνασης, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν επί σκηνής τα εναέρια προγράμματα τους. Για πρώτη επίσης φορά την σκηνή πέραν των παιδιών θα μοιραστούν και οι γονείς,  καθώς το τμήμα των “dance moms” θα είναι παρών όπως και η έκπληξη της παρουσίας μπαμπάδων που θα συνοδέψουν τις κόρες τους πάνω στην σκηνή.

Το σύνολο της παράστασης, έως και την παραμικρή λεπτομέρεια των σκηνικών, των κοστουμιών,  της μουσικής κ.α. θα είναι φυσικά χριστουγεννιάτικα, αν και όπως εξήγησε η ιδιοκτήτρια της σχολής κ.Βενετία Λασκαρίδη, «στόχος μας φέτος είναι να μην μείνουμε μόνο στο θέαμα, αλλά να ενισχύσουμε και την παράλληλη σημασία αυτού, ήτοι την προσφορά σε συλλογικότητες της περιοχής μας, όπως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που εργάζεται ακούραστα για εμάς 365 ημέρες τον χρόνο».

Ο εθελοντισμός να καταστεί τρόπος ζωής

Ερωτηθείσα ως προς την πρωτοβουλία η κ.Λασκαρίδη υπογράμμισε πως «για εμάς εθελοντισμός σημαίνει προσφέρω, βοηθάω, μοιράζομαι, συμπαραστέκομαι, συμβάλλω στην προσπάθεια για μία πιο δίκαιη κοινωνία, γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους και πολλά άλλα που είτε το κατανοούμε είτε όχι κάνουμε καθημερινά» για να τονίσει την σημασία της κατανόησης αυτού πρωτίστως από τους μικρότερους ηλικιακά μαθητές και μαθήτριες, ώστε να καταστεί γι’ αυτούς τρόπο ζωής.

Η διοργάνωση άλλωστε του “Santa Run” αποτελεί δημοφιλή και αγαπημένη δράση στην οποία παραδοσιακά συμμετέχουν, ενώ φέτος απέκτησε ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι και οι ίδιοι αποτελούν ενεργό κομμάτι της.

Κλείνοντας η κ.Λασκαρίδη απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής προς κάθε ενδιαφερόμενο, ώστε το μέγαρο, ακόμα και το φουαγιέ του να γεμίσει με κόκκινους Άη Βασίληδες, υπενθυμίζοντας ότι η προμήθεια των σκούφων συνεχίζεται καθημερινά και στις εγκαταστάσεις των Σχολών.

Το «μια πόλη ένας κοινός σκοπός» γίνεται ξανά πράξη

Στην «εμπλοκή» των νέων με τον εθελοντισμό ως στοιχείο διαμόρφωσης μιας καλύτερης μελλοντικής κοινωνίας στάθηκε με την σειρά της η κ.Άρτεμις Τσολάκη, εκ μέρους της διοργάνωσης του “Santa Run”, ευχαριστώντας την Περιφέρεια ΑΜ-Θ αλλά και τις δύο σχολές για την πρωτοβουλία.

Η ίδια έκανε λόγο για μια πρακτική εφαρμογή του συνθήματος της όλης διοργάνωσης ήτοι του «μία πόλη ένας κοινός σκοπός» καλώντας όλον το κόσμο να δώσει το παρών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.