Νικος & Γιωργος Στρατακης ξεσηκωσαν ξανα την Κομοτηνη

Αέρα κρητικό έφεραν οι αδερφοί Στρατάκη στη Λέσχη Κομοτηναίων το βράδυ της Κυριακής

Για δεύτερη φορά και μετά από μόλις δύο μήνες από την πρώτη τους επίσκεψη στην Κομοτηνή, ο Νίκος και ο Γιώργος Στρατάκης κατάφεραν και πάλι να μας ταξιδέψουν στη μεγαλόνησο.

Το κρύο και βροχερό βράδυ της Κυριακής ζέστανε μεμιάς από το πρώτο κιόλας τραγούδι και όσοι βρέθηκαν στον δεύτερο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων -χωρίς καμία καθυστέρηση- συντονίστηκαν στο ρυθμό που έδιναν τα αδέρφια Στρατάκη και η μουσική τους παρέα. Διαδοχικά περάσματα από τη δισκογραφική πορεία και των δύο και τραγούδια της Κρήτης που όλοι αγαπούμε μέσα από τις ζωηρές και έντονες ενορχηστρώσεις και προσεγγίσεις των αγαπημένων «Στρατάκηδων».

«Από την Κρήτη ως τη Θράκη»

Το Ράδιο Παρατηρητής, ωστόσο, που κάθε Κυριακή ταξιδεύει «Από την Κρήτη ως τη Θράκη» παρέα με τον Γιώργο Τσέκο, φρόντισε να προθερμάνει κατάλληλα την Κομοτηνή για το βραδινό live, ήδη από το μεσημέρι της Κυριακής, με μια πλούσια και αποκαλυπτική συνομιλία με τον Γιώργο Στρατάκη. Μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και ένα πέρασμα από όλη τη δισκογραφία των αδερφών Στρατάκη και όμορφα νέα για τα επόμενα δισκογραφικά σχέδιά τους, που μας αποκάλυψε ο ίδιος μέσα από τη συχνότητα του ραδιοφώνου του Παρατηρητή!

 Και όταν Γιώργος (Τσέκος) ρώτησε τον Γιώργο (Στρατάκη) τι καινούργιο θα ακούσουμε το επόμενο διάστημα, τότε ο δεύτερος είπε:

«Πέρα από τις προσωπικές δουλειές που ετοιμάζουμε ξεχωριστά με τον Νίκο, εγώ ετοιμάζω δύο προσωπικές, δικές μου δουλειές, το «Ένας παλιός θεός», το Α’ και Β’ μέρος και ο Νίκος ετοιμάζει το «Δούναι και λαβείν», μία δουλειά στην οποία ο Ψαραντώνης τραγουδάει τραγούδια του Νίκου και ο Νίκος τραγούδια του Ψαραντώνη. Ετοιμάζουμε, επίσης, μία δική μας κοινή δουλειά με τον Νίκο -την έκτη κατά σειρά- με τίτλο «Δια πυρός και σιδήρου», με καινούργια τραγούδια, από τα οποία δεν έχει ακουστεί ακόμη κανένα στις ζωντανές εμφανίσεις μας. Θα τα παρουσιάσουμε μόλις κυκλοφορήσει η δουλειά, κάτι που θα γίνει μέσα στο 2024».

Νέα συνεργασία με τον Λουκά Θάνο

Κι ενώ γεμίσαμε με χαρά για τα αναμενόμενα μουσικά καμώματά τους και μετά την αναφορά στην τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Κόρη αδάμαστη» σε συνεργασία με τον σπουδαίο Λουκά Θάνο, που μοιράστηκε μαζί μας ο Γιώργος Στρατάκης, συνέχισε ανακοινώνοντας για πρώτη φορά το εξής σπουδαίο νέο:

«Το “Σάλπισμα”, ήταν η  δισκογραφική δουλειά του Νίκου Ξυλούρη σε συνεργασία με τον Λουκά Θάνο, που περιλαμβάνει μελοποιημένη ποίηση του Βάρναλη, του Καρυωτάκη, του Αλεξάνδρου και του Θάνου, η οποία κυκλοφόρησε έναν μήνα μετά τον θάνατο του Νίκου Ξυλούρη. Ο Λουκάς, όμως, ταυτόχρονα με τη δουλειά αυτή, είχε ετοιμάσει και μία  δεύτερη δουλειά για τον Νίκο Ξυλούρη, την οποία τόσα χρόνια είχε στο συρτάρι του. Με μεγάλη μας συγκίνηση -και το αναφέρω για πρώτη φορά δημόσια αυτό- ο Λουκάς Θάνος μας επέλεξε να ερμηνεύσουμε αυτή τη δουλειά, που είναι σε ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου. Μόνο ευθύνη μας γεμίζει αυτό και ευχαριστούμε δημόσια και από το βήμα που μας δίνεται από το Ράδιο Παρατηρητής, τον Λουκά μας για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που δείχνει στο πρόσωπό μας. Είμαστε ευγνώμονες και συγκινημένοι και υπόχρεοι».

Η τελευταία Κυριακή του Γενάρη, λοιπόν, μας άφησε γεμάτους από το δυνατό live, αλλά και ανυπόμονους για την κυκλοφορία των επερχόμενων δισκογραφικών σχεδίων των Κρητικών που η Κομοτηνή αγκάλιασε θερμά, αναμένοντας πάντα την επόμενη επιστροφή τους.

Μέχρι τότε κρατάμε τις κεραίες μας ανοιχτές και αναμένουμε τα νεότερα!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.