Νεα τμηματα για μικρους και μεγαλους απο το ΙΘΤΠ για τη νεα χρονια

Τρία νέα τμήματα θα λειτουργήσουν από τη νέα χρονιά στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Πρόκειται για τα τμήματα Βιωματικής Αυτογνωσίας και Διαχείρισης άγχους που απευθύνονται σε ενήλικα άτομα και στο τμήμα Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά. 

Αναλυτικότερα:

1. Βιωματική Ομάδα Αυτογνωσίας

Η ομάδα αποτελεί ένα ασφαλές και δημιουργικό πλαίσιο προσωπικής ανάπτυξης και ψυχοθεραπείας.

Οι εργασίες της ομάδας θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016,.

Στην ομάδα οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν, τα εμπόδια στην επαφή, θα διερευνήσουν τους τρόπους να υπάρχουν και να δρουν περισσότερο αποτελεσματικά. Η ομαδική θεραπεία διευκολύνει την κατανόηση του εαυτού και την κάθαρση μέσα από την δημιουργική αυθεντική αλληλεπίδραση και τον εποικοδομητικό διαπροσωπικό διάλογο.

Με την καλύτερη επίγνωση πλευρών του εαυτού τους, την νοηματοδότηση των εμπειριών και την απελευθέρωση εγγενών ικανοτήτων οι συμμετέχοντες θα κινηθούν προς την αυτογνωσία και την ολοκλήρωση.

Βασική φιλοσοφία και μεθοδολογία που θα ακολουθήσει η ομάδα είναι η μεθοδολογία της ψυχοθεραπείας Gestalt, η οποία αποτελεί μια υπαρξιακή, ολιστική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

2. Ομάδα Διαχείρισης Άγχους

Παράλληλα θα λειτουργήσει και Ομάδα Διαχείρισης Άγχους. Το άγχος μπορεί να μας κινητοποιήσει μπορεί όμως και να μας εμποδίζει να δράσουμε και να είμαστε λειτουργικοί στην καθημερινότητα μας. Για την αντιμετώπιση του είναι βοηθητικό να αναγνωρίσουμε τις πηγές του, να συνειδητοποιήσουμε τι εξυπηρετεί, να δούμε τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα στη συμπεριφορά μας και πως μπορούμε να τα αλλάξουμε, να έχουμε καλύτερη αυτοεικόνα και μηχανισμούς αυτοϋποστήριξης.

Στην Ομάδα, μέσα σε ένα ασφαλές, υποστηρικτικό περιβάλλον, οι συμμετέχοντες θα θέσουν ως στόχο στην κατανόηση του άγχους, στην νοηματοδότηση των εμπειριών αυτών, στη συναισθηματική ενδυνάμωση, στην αναζήτηση τρόπων διαχείρισης και ανακούφισης από τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Info
Δηλώσεις συμμετοχής έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στην ομάδα:
• 6947605065, [email protected], Σταυρούλα Σεχλίδου, Ψυχολόγος, Κοιν. Λειτουργός, Εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt
• και στα τηλέφωνα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης 25410-26635, 25410-29282.

3. Ειδικό τμήμα αρχαίων ελληνικών για παιδιά

Γιατί να ασχοληθεί ένα παιδί δημοτικού με τα αρχαία ελληνικά ή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό; Όχι φυσικά για να τα δει ως κάτι νεκρό, δυσνόητο και μακρινό αλλά για να τα φέρει κοντά του, στα μέτρα του, να νιώσει την αξία τους και να μάθει να τα αγαπάει.

Αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε στο Ειδικό Τμήμα Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα προσπαθήσει να κάνει τα παιδιά να δουν τα αρχαία ελληνικά όχι ως κάτι νεκρό, δυσνόητο και μακρινό αλλά για να τα φέρει κοντά του, στα μέτρα του, να νιώσει την αξία τους και να μάθει να τα αγαπάει.

Οι συμμετέχοντες στο τμήμα μέσα από ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις (αφηγήσεις, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές κ.ά.) έρχονται σε επαφή με την αρχαία Ελλάδα μέσα από τη γλώσσα της και τις εκφάνσεις του πολιτισμού της.

Info
Υπεύθυνη τμήματος: Νατάσα Μιχαηλίδου, αρχαιολόγος-μουσειολόγος-ξεναγός

Πληροφορίες, εγγραφές καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00-21:00, από την Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην Καπνεργατών 9 και στα τηλέφωνα 25410 26635 και 25410 29282.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.