Νεα ιστορικα στοιχεια για Θασο και Περιφερεια ΑΜΘ

Κυκλοφόρησε ο νέος τόμος των Θασιακών

Το βράδυ της Τετάρτης παρουσιάστηκε στο σύγχρονο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του νεόδμητου κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας ο νέος, 17ος κατά σειρά, συλλογικός επιστημονικός τόμος των «Θασιακών» ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Θασίου Ιατρού και λόγιου ερευνητού επιστήμονος Δημητρίου Έλληνα (+2015).
 

Η παρουσίαση του τόμου στο ευρύ αναγνωστικό κοινό έγινε με την εισαγωγική ομιλία του προέδρου της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νικολάου Τσιλογεώργη, του Δημάρχου Θάσου κ. Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος χρηματοδότησε την έκδοση και του νέου αυτού αξιόλογου επιστημονικού συλλογικού πονήματος της Εταιρείας Θασιακών Μελετών και κυρίως του Φιλολόγου και ιστορικού κ. Κων/νου Χιόνη, ο οποίος είχε την επιμέλεια του τόμου και αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιεχόμενο των 13 πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών μεταξύ των οποίων και του Θεολόγου – Εκκλησιαστικού Ιστορικού κ. Ιωάννου Σιδηρά, αρθρογράφου του «ΠτΘ», οι οποίες περιλαμβάνονται στον τόμο. Παράλληλα ανακοινώθηκε η έκδοση εντός του έτους 2017 και του 18ου τόμου των «Θασιακών» στον οποίο αναμένεται να δημοσιευθούν σχεδόν περί τις 40 νέες επιστημονικές μελέτες.
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν τα μέλη της Θασιακής Ενώσεως Καβάλας, πολλοί Καβαλιώτες, πολιτευτές, εκπαιδευτικοί, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων κ. Προκοπίου και ο συντοπίτης μας, πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Σπορίκης με τον κ. Ιωάννη Σιδηρά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.