Νεα εποχη για το Φεστιβαλ Φαναριου
Σε μια νέα εποχή περνά το Φεστιβάλ Φαναρίου, που θα συνεχίσει να πραγματοποιείται στη δυτική πλευρά του λιμανιού του οικισμού, όμως σε συνεργασία με την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΙΑΣΜΟΣ», στην οποία παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ η περιοχή, και θα την αναπτύξει τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας το Φεστιβάλ στο χώρο.
Το Φεστιβάλ αρχίζει την Παρασκευή 28 Ιουνίου με την Κατερίνα Λιόλιου, συνεχίζεται το Σάββατο με τον Γιώργο Σαμπάνη και θα κλείσει την Κυριακή 30 Ιουνίου, με τους ΠΥΞ ΛΑΞ.
Κάλεσμα στο κοινό να έρθει στο Φανάρι και να παρακολουθήσει τις συναυλίες, έκαναν ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ομίλου Ανωτέρα Δραματική Σχολή «ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΙΑΣΜΟΣ» κ. Γιώργος Αμούτζας.
Ενισχύεται η τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ Γιάννης Γκαράνης, το Φεστιβάλ είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός μιας και δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την περιοχή, ενώ ενισχύει και την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής.
Ο Δήμος Κομοτηνής θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που θα κάνει από εδώ και πέρα ο «Ίασμος», προτρέποντας το κοινό, που στήριξε το θεσμό όλα τα προηγούμενα χρόνια, να συνεχίσει και να παρακολουθήσει τις συναυλίες που θα λάβουν χώρα, ενισχύοντας για ακόμα μια φορά την περιοχή μας. «Είναι χαρά μας που μια μεγάλη εταιρεία όπως ο Ίασμος, με μεγάλο παρελθόν στον πολιτισμό, έρχεται να συνδράμει στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι για την περιοχή» ανέφερε.
Αναλαμβάνει να συνεχίσει το φεστιβάλ ο «Ίασμος»
Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Αμούτζας, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ομίλου Ανωτέρα Δραματική Σχολή «ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΙΑΣΜΟΣ», σημείωσε πως πάντα επιδιώκουν να επιστρέφουν στις ρίζες τους, στον τόπο καταγωγής τους, όπου για αυτούς ξεκίνησαν όλα.
Το φεστιβάλ που αναλαμβάνουν προϋπήρχε, και τώρα καλούνται να κάνουν ένα ακόμα βήμα σε αυτό, παράλληλα με την επένδυση που ξεκινούν στο συγκεκριμένο χώρο στο Φανάρι, ένα μεγάλο πάρκο πολιτισμού. Όμως είναι σημαντική η στήριξη από το Δήμο και τους άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς.
Ο όμιλος άλλωστε και παλιότερα είχε παρουσία με παραστάσεις του στην Θράκη, και φέτος συνεχίζουν να επενδύουν στον πολιτισμό με διαφορετικό τρόπο, αναλαμβάνοντας το Φεστιβάλ Φαναρίου με τον Δήμο στο πλευρό τους.
«Νομίζω θα ξεκινήσουμε μια υπέροχη συνεργασία, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και στην ανάπτυξη της περιοχής, και το κάνουμε με χαρά και τιμή όλο αυτό» ανέφερε, και θα συνεχίσουν να το κάνουν και τα επόμενα 15 χρόνια της παραχώρησης τουλάχιστον.
Παράλληλα όμως είναι ανοιχτοί και σε ευρύτερες συνεργασίες με το Δήμο Κομοτηνής, σε πλαίσιο παραστάσεων που ανεβάζει ο Ίασμος.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
