Νεα χρονια με νεα σχεδια για τον Συλλογο Ποντιων Κομοτηνης «Ο Ευξεινος Ποντος»

Αγιασμός και ποντιακό γλέντι στο στέκι του Συλλόγου

Τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας πολιτιστικής περιόδου 2018-2019 πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής, 30 Σεπτεμβρίου, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος» στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.
 
Μέλη και φίλοι του Συλλόγου έδωσαν το παρών για να καλωσορίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα χρονιά, η οποία βέβαια ξεκινά δύο μόλις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των δράσεων και των υποχρεώσεων των μελών του, καθώς και η καλοκαιρινή περίοδος όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Στέλιος Νικολάου, ήταν πλούσια τόσο εντός όσο και εκτός των ορίων του νομού Ροδόπης.
 

Γεγονός διόλου τυχαίο μιας και ο Σύλλογος αριθμεί 56 συνολικά χρόνια δράσεων και επιτυχιών σε πολιτιστικό, κοινωνικό και λαογραφικό επίπεδο.
 
«Ξεκινάμε τη νέα παραδοσιακή χρονιά με πολύ αγάπη, μεράκι και ανυπομονησία» δήλωσε ο κ. Νικολάου εξηγώντας πως και φέτος θα λειτουργήσουν 8 συνολικά χορευτικά τμήματα όλων των επιπέδων και ηλικιών, τμήματα χορωδίας και ποντιακής λύρας, αρχής γενομένης από την Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου.
 
«Παράλληλα είμαστε ένας σύλλογος που αγαπάμε πολύ τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, έτσι και φέτος προγραμματίζουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πάρα πολλά επίπεδα, τόσο σε πολιτιστικό και λαογραφικό, όσο και σε ιστορικό και κοινωνικό επίπεδο» συνέχισε ο ίδιος, ανακοινώνοντας μόνο την συμμετοχή του Συλλόγου στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα γίνει φέτος στη Λάρισα το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου.
 

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Νικολάου εξήγησε  πως εντός της οικογένειας του Συλλόγου υπάρχουν και αρκετοί συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν ποντιακή καταγωγή οι οποίοι όμως «επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη για τον ποντιακό χορό, την ποντιακή παράδοση και την λαογραφία», απευθύνοντας εκ νέου πρόσκληση σε όποιον το επιθυμεί να συμμετάσχει στα τμήματα του Συλλόγου. 
 
Μετά το περάς του αγιασμού ακολούθησε γλέντι με τους Τάσο Πετρόπουλο στην λύρα, Χρήστο Ιωαννίδη στο τραγούδι και Βασίλη Καραγιάννη στο νταούλι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.