Νεα αιθουσα στο Αρχαιολογικο της Σαμοθρακης ανοιξε τις πυλες της στο κοινο

Επισκέψιμο το Ανάθημα των Φιλίππου Γ΄ και Αλεξάνδρου Δ΄

Μία νέα αίθουσα θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν από σήμερα, Παρασκευή 6 Αυγούστου, οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης. Ο λόγος για την Αίθουσα Γ του Μουσείου, όπου φιλοξενείται η πρόσφατα ολοκληρωμένη αποκατάσταση του Ανάθηματος των Φιλίππου Γ΄ και Αλεξάνδρου Δ΄. 

Όπως εξηγούν σε κοινή τους ενημέρωση οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Έβρου και Ροδόπης, το εντυπωσιακό μαρμάρινο Δωρικό κτίριο, ένα από τα σημαντικότερα του Ιερού των Μεγάλων Θεών, βρισκόταν στη βορειοδυτική πλευρά του Θεατρικού Κύκλου και ανατέθηκε στους Μεγάλους Θεούς από τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλ. τον ετεροθαλή αδελφό του Φίλιππο Γ΄ Αρριδαίο, και τον Αλέξανδρο Δ’, τον γιο του Μακεδόνα Βασιλέα που γεννήθηκε μετά τον θάνατό του. 

Υπενθυμίζεται ότι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης, η επανέκθεση του οποίου υλοποιείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, στο πλαίσιο του ενταγμένου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Έργου: «Αναβάθμιση Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης και έργα προστασίας του ευρύτερου χώρου από φυσικές καταστροφές» είναι επίσης επισκέψιμες:

  • Η Αίθουσα Α’, στην οποία φιλοξενούνται αρχιτεκτονικές αποκαταστάσεις από τρία σημαντικά Δωρικά κτίρια του Ιερού των Μεγάλων Θεών, – της Αυλής του Βωμού, του Ἱεροῦ και της Θόλου της Αρσινόης Β΄.
  • Η Αίθουσα Β’, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει σύντομο video με τρισδιάστατη απεικόνιση των κτιρίων του Ιερού των Μεγάλων Θεών, καθώς και μια φωτογραφική περιήγηση στην αρχαιολογική έρευνα στο νησί.

Info

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 08.30 – 15.30.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του αρμόδιου φυλακτικού προσωπικού, προς αποφυγή του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.