Να «ζωντανεψει» την Πορπη θελει ο Πολιτιστικος Συλλογος «Ο Αγιος Γεωργιος»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο - Πρόεδρος η Μαρία Κατσίκα

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόρπης «Ο Άγιος Γεώργιος». Παραβρέθηκαν και ψήφισαν 61 μέλη, ταμειακώς τακτοποιημένα, ενώ άλλα 18 μέλη δήλωσαν την έγκρισή τους ηλεκτρονικά. Οι υποψήφιοι ήταν 7 και εξελέγησαν όλοι.

Τη Δευτέρα, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε για να μοιράσει αρμοδιότητες. Σχεδόν ομόφωνα ορίστηκε η Μαρία Κατσίκα, Πρόεδρος, ο Δημήτρης Καρυώτης Αντιπρόεδρος, ο Στέφανος Ελευθεράκης, Γενικός Γραμματέας, η Βάνα Γκαράνη Ταμίας και μέλη οι Μένη Νικολαϊδου, Κολτσίδου Χρυσούλα και Μαλουλιάν- Φλωροκάπη Ειρήνη.

Όπως ενημερώνει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν, εν συντομία, τα παρακάτω:

  • Το Προεδρείο να “τρέξει” επείγοντα τυπικά θέματα (έκδοση σφραγίδας και ΑΦΜ, θέματα λογιστικά και γραμματειακά κ.α.π.)
  • να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία, που είναι σημείο αναφοράς για το χωριό μας
  • να απευθυνθούμε σε αρμόδιους φορείς για να αξιοποιηθεί το Δημοτικό μας σχολείο που, δυστυχώς, ρημάζει, με στόχο να μεταφερθούν εκεί και να εμπλουτιστούν, αν είναι δυνατόν, όσα με πολύ κόπο και μεράκι συνέλεξε ο Σύλλογος Γυναικών Πόρπης. Ακόμη, να γίνει χώρος Βιβλιοθήκης και χώρος μνήμης με έκθεση φωτογραφικού υλικού
  • Να προστατευτεί και να καλλωπιστεί το κτίριο της Λέσχης, που είναι κόσμημα για το χωριό μας, να καθαριστεί, να περιφραχτεί και να καλλωπιστεί ο χώρος γύρω και απέναντι από τη λέσχη.
  • Να αξιοποιηθεί η αποθήκη του Γεωργικού Συνεταιρισμού και να φύγουν όσα σκουπίδια υπάρχουν εκεί.
  • Εκφράστηκε θερμή παράκληση να μη μένουν εκτεθειμένα γεωργικά εργαλεία (πλατφόρμες, καρούλια κλπ) που δημιουργούν άσχημη εικόνα, ειδικά τώρα το Καλοκαίρι που και πολλοί επισκέπτες περνούν, τα χόρτα θεριεύουν και τα φίδια παραμονεύουν.
  • Να κατασκευαστεί σελίδα στο facebook για τα θέματα του Συλλόγου. Θα οριστεί ομάδα διαχείρισης, θα μπουν κανόνες λειτουργίας και θα είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να πληροφορηθεί ή να καταθέσει τη γνώμη του.
  • Να καθιερωθεί ημέρα ετήσιου Ανταμώματος Πορπιωτών, ώστε να έχουν την ευκαιρία, όσοι θέλουν και μπορούν να ανταμώνουν, έστω και μια φορά το χρόνο, να βραβεύονται Πορπιώτες που διακρίθηκαν, να αξιοποιούνται Πορπιώτες ειδικοί για ενημέρωση των κατοίκων του χωριού.
  • Να ερευνηθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν διάφορα τμήματα, όπως χορωδία, ομάδα χορευτική ή γυμναστική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.