Μουσικοχορευτικος εορτασμος των 200 χρονων της Επαναστασης στο 3ο Δημοτικο Κομοτηνης

Μια γιορτή για να τιμήσουν την συμπλήρωση δύο εκατονταετιών από την έναρξη της πραγματοποίησαν παιδιά του σχολείου

Μια μικρή γιορτή, με μουσική και τραγούδι, έλαβε χώρα την Παρασκευή στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Τα παιδιά της Δ2 και Δ3 τάξης του σχολείου, «άρχισαν τους χορούς» στο προαύλιο, κάνοντας μια μικρή γιορτή, δεδομένων των περιορισμών της πανδημίας, για να γιορτάσουν αυτό το σημαδιακό γεγονός για την χώρα μας και την Ευρώπη.

Όπως σημείωσε η κ. Μαίρη Παρασκευούδη, υποδιευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου, τα δύο τμήματα, μαζί με την δασκάλα, κ. Ράνια Τσιτσαράκη, οργάνωσαν αυτή την εκδήλωση, θέλοντας να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Επιθυμία τους ήταν να κάνουν νωρίτερα την εκδήλωση, αλλά λόγω της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων, αποφάσισαν την μεταφορά της προς το τέλος της χρονιάς, όταν έχει ανοίξει και ο καιρός.

«Η Ελληνική Επανάσταση είναι σταθμός στην ιστορία, οδηγώντας μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους, ενώ ενέπνευσε και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων για διαδοχικές επαναστατικές εξεγέρσεις, και εμψύχωσε του Έλληνες σε περιόδους δοκιμασίας» ανέφερε η κ. Παρασκευούδη.

Βλέποντας το χαμόγελο των παιδιών

Αυτό το κορυφαίο γεγονός στην ιστορία όχι μόνο της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, θέλησαν να τιμήσουν, οργανώνοντας αυτή τη μικρή εκδήλωση.

«Στον δύσκολο αυτό καιρό της πανδημίας, που τα παιδιά ήταν περιορισμένα στο σπίτι, μετά και την πίεση της τηλεκπαίδευσης, αποφασίσαμε να τα βγάλουμε από την τάξη, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε» σημείωσε, γιατί με την μουσική εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Έτσι θέλησαν να δουν το πρόσωπο τον παιδιών να φωτίζει από το χαμόγελό τους.

Η ίδια τόνισε πως χρειάστηκε αρκετή προετοιμασία για να διοργανώσουν την εκδήλωση, και το χορευτικό που τη συνόδευε, αλλά έγινε πολύ καλή δουλειά και υπήρχε πολύ καλή συνεργασία και χαρά για τα παιδιά.

Άλλωστε πιστεύει πως το σχολείο δεν είναι μόνο εκμάθηση γλώσσας και μαθηματικών, αλλά χρειάζονται κάτι άλλο για να χαλαρώσουν, κάτι που θέλει να πιστεύει πως το πέτυχαν, κάνοντας χαρούμενα και τα παιδιά, που συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Πολύπλευρες καλλιτεχνικές δημιουργίες για την επανάσταση

Στο σχολείο έγιναν μια σειρά από δράσεις για την Επανάσταση, πέρα από τη μικρή γιορτή της Παρασκευής.

Μάλιστα τα παιδιά δημιούργησαν και ένα περιοδικό, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας κ. Έφης Βασιλούδη, με θέμα την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως ανέφερε, τα παιδιά, με την δική της βοήθεια όπου χρειάστηκε, αναζήτησαν διάφορες πληροφορίες για ήρωες και οπλαρχηγούς της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και για τις μάχες που έλαβαν χώρα σε αυτή.

Με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν το συγκεκριμένο περιοδικό, ενώ ανάμεσα σε κάθε σελίδα, κάποια από τα παιδιά έκαναν ζωγραφιές αυτών των ηρώων.

Τέλος στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν και ζωγραφιές που έκαναν για ένα πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας μαθητές της Ε2 τάξης, με δασκάλα την κ. Ράνια Σαντουλίδου, που έχει ζωγραφιές από σκηνές της επανάστασης, αλλά και ένα «Επαναστατικό» Πίνακα, που δημιουργήθηκε συνδυάζοντας την αισθητική του ψηφιδωτού με το κολάζ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.