Μουσικη «πανδαισια» απο τους καθηγητες και μαθητες του Ωδειου Συκακη

Με μία ευχή για την παύση των πολέμων και της τρομοκρατίας

Στη μουσική σκηνή του Καφέ Μπαρ «Οχτώ» ανέβηκαν καθηγητές και μαθητές του Ωδείου Συκάκη το απόγευμα της Δευτέρας, σαν… σε μια ακόμη πρόβα με μοναδική διαφορά το πολυπληθές κοινό στο οποίο αυτή τη φορά απευθύνονταν.
 
Οι κ.κ. Λάρα Κελεσίδη, στο πιάνο, Σβετλάνα Ιερωνύμου στο βιολί, Όλγα Συκάκη στο φλάουτο, Σάκης Βαργεμτζίδης στο πιάνο, Κώστας Πανδής και Μπάμπης Συκάκης στην κιθάρα, ανέβηκαν στη σκηνή του «Οχτώ» και δικαίωσαν με τα όσα μουσικά δημιούργησαν, την επιμονή του Ωδείου να καινοτομεί, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη και δοκιμάζοντας για πρώτη φορά τις δυνάμεις του σε μία εκδήλωση έξω από τα συνήθη πλαίσια των Ωδείων, όπως τόνισε και ο κ. Μενέλαος Συκάκης.
 
Στη μουσική αυτή εκδήλωση συμμετείχαν επιλεκτικά και κάποιοι από τους μαθητές του Ωδείου, ο συνδυασμός των οποίων με τους καθηγητές τους, τους «συνοδοιπόρους» τους σε αυτό το μουσικό τους ταξίδι, έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τους παρευρισκόμενους γονείς και μουσικόφιλους συμπολίτες μας, η οποία μάλιστα «επισφραγίστηκε» με την ενθάρρυνση αυτών για την επανάληψη αντίστοιχων εκδηλώσεων στο άμεσο μέλλον.
 
Άλλωστε όπως δήλωσε η κ. Χριστίνα Συκάκη, διοικητική υπεύθυνη του Ωδείου Συκάκη, η εκδήλωση αποτέλεσε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μαθητές και τους καθηγητές του Ωδείου να εγκλιματιστούν με το παικτικό κομμάτι της δουλειάς τους. «Είναι πολύ σημαντικό μεν να εξασκούμαστε στο σπίτι, αλλά εξίσου σημαντικό να δείχνουμε στον κόσμο αυτό που έχουμε» τόνισε η ίδια για να επισημάνει πως «πάντα σε μία συναυλία είναι πιο δύσκολο, διότι υπάρχει το άγχος, παρόλα αυτά το Οχτώ είναι ο ιδανικός χώρος για το live, λόγω της χαλαρής ατμόσφαιρας του και της υπέροχης αισθητικής του».
 
Το ρεπερτόριο μαθητών και καθηγητών που ανέβηκαν στη σκηνή αποτελούνταν από διάφορα είδη, έντεχνα και μοντέρνα, ενώ υπήρξαν και κλασικά τζαζ κομμάτια συνοδεία πιάνου και κιθάρας. Ιδιαίτερη στιγμή, η εκτέλεση του τραγουδιού “secret garden” με βιολί και ηλεκτρική κιθάρα. Η βραδιά έκλεισε με τους ήχους του “Ιmagine” του John Lennon το οποίο αφιερώθηκε σε όλα τα θύματα των πολέμων και της τρομοκρατίας με την ευχή «απόψε να πετάξει κι από αυτή την αίθουσα ένα περιστέρι Ειρήνης» όπως ανέφερε η κ. Όλγα Συκάκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.