Μουσικη, χορος και παραδοση στο 3ημερο Ανταμωμα Ξυλαγανιωτων

Χιλιάδες κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων

Κάθε προηγούμενο σε επίπεδο συμμετοχής αλλά και κεφιού ξεπέρασε φέτος το 3ήμερο αντάμωμα Ξυλαγανιωτών που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 13 έως το Σάββατο 15 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Ξυλαγανής, παρουσία πλήθους κόσμου, από όλη την Ροδόπη και όχι μόνο.


 
Η αρχή έγινε των εκδηλώσεων έγινε την Πέμπτη 13 Αυγούστου με την ορχήστρα «Εβρίτικη ζυγιά» να παίζει παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, συνοδεύοντας τα χορευτικά συγκροτήματα  του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου και του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής.
 
Με το ίδιο κέφι και πρόγραμμα το φετινό αντάμωμα που διεξήχθη στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών, συνεχίστηκε και την Παρασκευή, με το λαϊκό γλέντι που έλαβε χώρα  με τους Σγουρή Μαργαρίτη στο τραγούδι, τον Νίκο Βερβερίδη στο τραγούδι και το μπουζούκι, τον Μπάμπη Καρανίκα στην κιθάρα και τον Λάζαρο Κεραμέα στο μπάσο.
 
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ του  Σαββάτου, ανήμερα της μεγάλης γιορτής του 15αύγουστου με τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής να παρουσιάζουν τη δουλειά που γίνεται όλο τον χρόνο και να «παρασέρνουν» στο χορό όλους τους παρευρισκομένους.
 
Παρόντες μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της κορύφωσης  των εκδηλώσεων ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων αλλά και ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, που αμφότεροι απηύθυναν χαιρετισμό.
 

Ακολούθησε απονομή τιμητικών επαίνων στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητές του Λυκείου Ξυλαγανής, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ χορό και παραδοσιακή – λαϊκή μουσική από το συγκρότημα «Θρακόμελο».
 
Και του χρόνου!!!
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.