Μοναδικο το «Πεσκεσι στον Μινωταυρο της Εσπεριας»

Η μουσική «περφόρμ- φάνς» του κουαρτέτου του Μικρού Διάκοσμου, με μπροστάρη τον Γιάννη Βουλτσίδη, στα Ελευθέρια Κομοτηνής

Ένα «Πεσκέσι στον Μινώταυρο της Εσπερίας» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Τρίτη 3 Μαΐου στο χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, από το κουαρτέτο του Μικρού Διακόσμου.

Η μουσική παράσταση, με εμβόλιμα στοιχεία περφόρμανς και χορού (ή «περφόρμ- φάνς» όπως την αποκαλεί ο Δον Σάντσο Βουλτσίδης) χωρίστηκε σε δύο μέρη, τη θλιμμένη γεωμετρία των αποδημητικών, που βασίζεται σε έναν κορμό δεκατεσσάρων τραγουδιών, ενώ τα καθαρά μουσικά κομμάτια αποδόθηκαν και χορευτικά.

Τα τραγούδια, οι στίχοι και τα κείμενα γράφτηκαν απ’ τον Γιάννη Βουλτσίδη. Και το μουσικό κουαρτέτο του Μικρού Διάκοσμου με τους εξαίρετους μουσικούς Άγγελο Ζαγοριανό, Δέσποινα Λεωτζάκου, Χρήστο Ναλμπάντη και  Γιάννη Βουλτσίδη τα απέδωσαν ιδιαίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Βουλτσίδης, στην εισαγωγή του, κατέθεσε ανοιχτά την πρότασή του, την οποία μετέφερε ήδη προς την πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, να ακολουθήσει η πόλη το παλαιό πρότυπο των Παναθηναίων: όταν θα θέλει  να γιορτάσει κάτι σπουδαίο, να παραγγέλνει έργα σε καλλιτέχνες με αξία, με την προϋπόθεση να παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε αυτές τις γιορτές.

Η πρόταση φαίνεται να έγινε δεκτή, και έτσι η ελπίδα είναι ότι του χρόνου το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από μια ανάλογη εκδήλωση προ των Ελευθερίων και από άλλους δημιουργούς των καλών τεχνών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.