Μηνυματα για μικρους και μεγαλους απο «Το Μυστικο του Βασιλια»

Το έργο της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής που ήδη ενθουσιάζει τους μαθητές των σχολείων της πόλης, θα παρουσιαστεί στο ευρύτερο κοινό

Την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του έργου του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Το Μυστικό του Βασιλιά» στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, από τη Παιδική του Σκηνή, για όλο το κοινό της πόλης.

Οι παραστάσεις του έργου για τα σχολεία έχουν ξεκινήσει από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, όμως θα δοθούν και τρεις παραστάσεις για όλους τους θεατρόφιλους της πόλης, την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και στις 26 Νοεμβρίου και τις 10 Δεκεμβρίου 2023. Με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα του έργου, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους συντελεστές της παράστασης. 

Προάγει την θετική σκέψη

«Είναι ένα εξαιρετικό έργο το οποίο προάγει την θετική σκέψη, τη συνεργασία, την επικοινωνία, την ενσυναίσθηση, την αποδοχή, την αγάπη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Νότης Χαραλαμπίδης, αξίες που προέχει να περάσουν στα νέα παιδιά.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 30 παραστάσεις για τα σχολεία και το κοινό, με 24 νηπιαγωγεία και σχολεία να έχουν παρακολουθήσει το έργο με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό από τα παιδιά, τόνισε ο κ. Χαραλαμπίδης, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Ένα μοναδικό κείμενο γεμάτο μηνύματα

Τη σημασία της προσπάθειας όλων των συντελεστών της παράστασης, που αποτελείται από το καλλιτεχνικό δυναμικό όλης της περιοχής, τόνισε η σκηνοθέτης της παράστασης κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Οι ηθοποιοί της παράστασης, σημείωσε, είναι ολοκληρωμένοι και μπορούν κάθε στιγμή να προσεγγίσουν οτιδήποτε τους ζητηθεί, κάτι πολύ σημαντικό, και η παράσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στην πόλη από το ντόπιο δυναμικό της.

Όλοι φυσικά οι συνεργάτες, μπροστά και πίσω από τη σκηνή, έχουν το δικό τους ρόλο, για να ζωντανέψει το κείμενο του Βασίλη Μαυρογεωργίου, το οποίο είναι ανέκδοτο, και έχει ανέβει μόλις μια άλλη φορά.

Ο συγγραφέας είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, τόνισε η κ. Λαντζουράκη και τα κείμενά του είναι πρωτοποριακά για το σύγχρονο νεοελληνικό θέατρο για παιδιά και όχι μόνο. Προωθούν αξίες όπως η συνεργασία, η φιλία, η αγάπη, η ενσυναίσθηση, η αποδοχή, που αυτή την εποχή θα έπρεπε να αγγίζουν όλους και ιδίως τα μικρά παιδιά.

Για αυτό και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν παραστάσεις για να πηγαίνουν τα παιδιά, ώστε να βάλουν βάσεις για αξίες που χρειάζονται οι ψυχές των παιδιών.

Μια δυναμική παράσταση

Από την πλευρά των ηθοποιών, ο κ. Βασίλης Λειβαδίτης τόνισε πως το εξαιρετικό κείμενο που έχουν, αποτέλεσε μια δυνατή εκκίνηση, ενώ όλοι οι συνεργάτες, με τους οποίους έχουν δουλέψει ξανά μαζί, δημιουργούν μια όμορφη και δημιουργική κατάσταση.

Η κ. Ρίτα Μοσχίδου στάθηκε και αυτή στα σπουδαία μηνύματα που περνά το κείμενο, μέσα από ένα απλό αλλά όχι απλοϊκό τρόπο γραφής, που θεωρεί πως μπορεί να παρακολουθήσει ο καθένας, και αυτό βλέπουν στις παραστάσεις που έχουν ήδη γίνει, με τα παιδιά να αντιδρούν και να απορροφούν μηνύματα σε όλες τις ηλικίες, και αυτό τους ανατροφοδοτεί συνεχώς.

Τόνισε δε πως όλη η προετοιμασία έγινε πολύ ομαλά, για αυτό και περιμένουν το κοινό στις παραστάσεις τους.

Τέλος ο κ. Δημήτρης Πάσσος τόνισε πως είναι μια παράσταση που θα μπορέσει να απολαύσει τόσο το ενήλικο κοινό όσο και τα παιδιά.

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης.

Μουσική: Μαρίνος Τόκας

Video: Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς

Φωτισμοί : Γιάννης Τζατζανάς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρυσούλα Ιωαννίδου, Βούλα Παναγιωτίδου, Δημήτρης Πάσσος, Βασίλης Λειβαδίτης, Ρίτα Μοσχίδου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.