Μηνυμα ελπιδας και συντροφικοτητας εδωσαν απο τη σκηνη της Μαρμελαδας οι “Les Enfants de Pigalle Swing Trio”(+Gallery)

Μουσικές ανάσες αισιοδοξίας ενάντια στη μιζέρια που μας επιβάλλουν

Επιτυχημένο κρίνεται το «στοίχημα» που έθεσε για το βράδυ της Τρίτης το  Μαρμελάδα Wine Bar, μέσω του live που διοργάνωσε με τα «Παιδιά του Πειραιά» ή αλλιώς “ Les Enfants de Pigalle Swing Trio” που βρέθηκε στην σκηνή του και χάρισε στο μουσικόφιλο κοινό της Κομοτηνής ένα δίωρο παριζιάνικης Swing μουσική από τις δεκαετίες του ‘30 έως και του ‘60.
 

Ο στόχος του live, όπως επεσήμανε μιλώντας λίγες ώρες πριν ο ιδιοκτήτης της Μαρμελάδας Γιώργος Αϋφαντής, ήταν να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας και συντροφικότητας «ενάντια στην μιζέρια μου μας επιβάλλουν» οι μέρες και οι καιροί. Στοίχημα που επετεύχθη αν κρίνει κανείς από την πολυπληθή παρουσία του κόσμου. Άλλωστε το καλύτερο μέσο για την επίτευξη αυτού όπως επισήμανε και ο ίδιος «είναι η μουσική και η τέχνη, που μας φέρνει όλους πιο κοντά».

Οι “ Les Enfants de Pigalle” λοιπόν, ένα κουαρτέτο παράδειγμα της θετικής «σύμπλευσης» Ελλάδας- Γαλλίας, αποτελούμενο από τους  Rémi Cavat, στην κιθάρα και την φωνή, Χάρη Σταυρακάκη, στο ακορντεόν, Κωνσταντίνο Κλάγκο, στο κοντραμπάσο και Χρήστο Τζέρπο στα τύμπανα, μας χάρισαν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και χαμόγελου, προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε στον κόσμο του  swing και  του waltz, με πολλή ενέργεια και φρέσκιες διασκευές.
 
Ένα χορευτικό πρόγραμμα που ενθουσίασε το κοινό, με μουσική ματιά, όχι ιδιαίτερα γνώριμη στην Ελλάδα και δη στην περιοχή μας, που αρχίζει ωστόσο να «κερδίζει» έδαφος μέσω και της επιμονής της Μαρμελάδας για τη διοργάνωση αντίστοιχων live.
 
Η βραδιά κύλησε με ωραίες μουσικές, με πολλαπλά μηνύματα και για τη σημερινή πραγματικότητα, χαμόγελα και στιγμές χαλάρωσης, από την πίεση της καθημερινότητας, ανεκτίμητο δώρο, έστω και πρόσκαιρο, στη σκοτεινιά των καιρών που προσπαθούν να επιβάλλουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.