«Μια ζαχαρενια συνταγη» της Φωτεινης Κωνσταντοπουλου την Παρασκευη στο ΙΘΤΠ

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 19.30 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου «Μια ζαχαρένια συνταγή» της αστυνομικού, συγγραφέα και UNHCR High Profile Supporter , Φωτεινής Κωνσταντοπούλου. Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της καπναποθήκης Π, στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη. 

Η υπόθεση του βιβλίου

Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός απ’ αυτούς που ξέρουμε, ζει στα …σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους. Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως; Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης. Υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη της ΕΡΤ κυκλοφορεί αυτό το παιδικό βιβλίο, σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου. Πρόκειται για ένα βιβλίο που σκοπό έχει να καλλιεργήσει την αγάπη και την αλληλεγγύη, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Προλογίζει η κ. Ραλού Βλαχοπούλου, εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Μουσική εισαγωγή:
Φιλαρμονική Δήμου Ξάνθης υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της, αρχιμουσικού Γιώργου Ηλιάδη. 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι αστυνομικός και στον ελεύθερο χρόνο της αναλαμβάνει να βοηθάει τους ήρωες των ιστοριών της να φέρουν εις πέρας πότε τις ζαχαρένιες και πότε τις αλμυρές αποστολές τους. Αυτό το κάνει από μικρή. «Δεν ξέρω, μεταξύ μας, αν μετά από τόσα χρόνια καταφέρνει να μαγειρεύει νόστιμες ιστορίες, αλλά προσπαθεί, και η προσπάθεια είναι αυτό που μετράει. Αυτό μου είπαν κάποτε ότι έχει σημασία. Όταν ρωτήσαμε τον Ρένο για τη Φωτεινή, μας είπε: “Η βοήθειά της ήταν πολύτιμη, κι έτσι μαζί με την ομάδα έκτακτων αναγκών καταφέραμε και ολοκληρώσαμε με επιτυχία αυτή την αποστολή αγάπης”».

Info
Είσοδος ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.