Μια ξεχωριστη εμπειρια εζησαν οι Εβριτες Ροδοπης στο Μαυροβουνιο (+Gallery)

Πόζαραν σε ... φωτογράφιση γάμου και διασκέδασαν με τραγούδια από γκρουπ της Νορβηγία

Στο Μαυροβούνιο βρίσκονται ήδη από  χθες δεκάδες μέλη του Συλλόγου Εβριτών Νόμου Ροδόπης, που ταξίδεψαν προκειμένου να εκπροσωπήσουν τον τόπο μας σε διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ.

Στον ελεύθερο χρόνο τους επισκέφτηκαν διάφορες πόλεις και τα αξιοθέατα τους, όπως το ιστορικό κέντρο του Κοτόρ που χτίστηκε  τον 13ο αιώνα και από τότε προστατεύει την πόλη από κάθε εξωτερικό εχθρό.

Οι Εβρίτες περπάτησαν στα οχυρώματα και θαύμασαν από κοντά τους καθρεδικούς ναούς, ερείπια μοναστηριών, ανάκτορα, δημόσια κτήρια, ιδρύματα αλλά και τον Πύργο του Ρολογιού ο οποίος χρονολογείται περί το 1602.

 Στο κέντρο μάλιστα βρίσκεται ένα επιβλητικό κάστρο που προσέφερε μαγευτική θέα της πόλης για τους “τολμηρούς” που επιχείρησαν να ανέβουν τα εκατοντάδες σκαλοπάτια του.

Κατά την διάρκεια  της περιήγησης τους τα μέλη της αποστολής συνάντησαν και πολλές εκπλήξεις!

 Στα γραφικά στενά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια υπαίθρια φωτογράφιση γάμου … ποζάροντας με την νύφη, ενώ απόλαυσαν εκκλησιαστικά τραγούδια  από γκρουπ της Νορβηγίας που ξεσήκωνε τους περαστικούς!

Φυσικά δεν παρέλειψαν να κάνουν μία στάση στο κατάφυτο νησί, Άγιος Στέφανος το οποίο φημίζεται όχι μόνο για τις ομορφιές του, αλλά και για τις διασημότητες που κατά καιρούς το έχουν επισκεφθεί.

Μια ξεχωριστή εμπειρία που αναμφίβολα θα θυμούνται για καιρό!

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε στην κεντρική εικόνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.