Μια «ορχηστρα» χωρις μουσικα οργανα απο την Ιταλια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Το μουσικό σχήμα «Μezzotono» σε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης παράσταση

Μια διαφορετική και πρωτότυπη μουσική παράσταση, φερμένη από την Ιταλία, χωρίς όργανα αλλά με πέντε φωνές που μιμούνται τον ήχο αυτών, φιλοξένησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.
 
Πρόκειται για το συγκρότημα «Μezzotono», οι ερμηνευτές του οποίου ενθουσίασαν το κοινό που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης.
 
Με  κωμική προσέγγιση, οι ερμηνευτές ενθάρρυναν τη συμμετοχή του κοινού με τρόπο ευγενικό και ποτέ πιεστικό, με στόχο να παρουσιάσουν ένα ρεπερτόριο με ιταλικά τραγούδια που κάλυψαν ποικίλα είδη μουσικής, όπως τζαζ και bigband, ποπ, μπόσα νόβα, μάμπο, τάνγκο, παραδοσιακή ή κλασική.

 

Μικροί και μεγάλοι απήλαυσαν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα

 
Ο διαδραστικός χαρακτήρας της παράστασης, συντέλεσε στη διαμόρφωση κορυφαίων στιγμών, με το χαμόγελο να σκιαγραφείται σταθερά στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισης.
 
Το εν λόγω συγκρότημα, απέδειξε περίτρανα πως με τη φωνή και μόνο είναι δυνατό να παρουσιαστεί ένα μουσικό σύνολο αντάξιο ακόμη και μίας ορχήστρας που απαρτίζεται από την παρουσία αρκετών μουσικών οργάνων.
 
Οι συντελεστές της μουσικής παράστασης DanielaDesideri,TanyaPugliese,FabioLepore, LuigiNardielloκαιAndreaMaurelli κατάφεραν να διασκεδάσουν ακόμη και εκείνους που δεν είχαν επαφή με την αγγλική, τη γλώσσα δηλαδή επικοινωνίας, γεγονός που κατέδειξε τον επαγγελματισμό και το ταλέντο που διέθεταν, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος.
 

Θερμότατο και διαρκές το χειροκρότημα του κοινού

 
Το θερμό και διαρκές χειροκρότημα του κοινού, κατάφερε να επαναφέρει τους μουσικούς επί σκηνής, παραχωρώντας περισσότερο θέαμα, ενώ θέλοντας να δώσουν μια ευχάριστη νότα στην κατακλείδα της εμφάνισής τους, κάλεσαν τους παρευρισκόμενους  για μια αναμνηστική selfie.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως όχι μόνο η Ιταλία, αλλά θέατρα 42 χωρών σε τέσσερις ηπείρους έχουν φιλοξενήσει τη μουσική των Mezzotono, καθιστώντας τους το ιταλικό φωνητικό συγκρότημα με τις περισσότερες εμφανίσεις στο εξωτερικό.
 
Μερικές από τις σημαντικότερες εμπειρίες τους είναι το Φεστιβάλ Τζαζ του Ντουμπάι με τους JamesMorrison και JonathanButler, η περιοδεία τους στην Κίνα, η συναυλία τους στην Όπερα του Καΐρου, το Φεστιβάλ Τζαζ JohorBahru, το Φεστιβάλ Τζαζ του Λονδίνου, το Πράσινο Φεστιβάλ Βοστόνης στις ΗΠΑ, οι JornadasMusicales Del Norte στη Χιλή και την Αργεντινή, η περιοδεία σε 12 αφρικανικές χώρες. Στην Ιταλία το συγκρότημα έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε συναυλιακούς χώρους και στην τηλεόραση (RAI, MEDIASET, SKY).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.