Μια νυχτα αφιερωμενη στον Μικη Θεοδωρακη στην Κομοτηνη

Προχώρησε κανονικά η συναυλία , μία μέρα μετά την απώλεια του μεγάλου συνθέτη

«Νάσαι καλά λαέ της Θράκης! Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου» η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Χαρακτήρα εκδήλωσης τιμής στη μνήμη του θέλησαν να δώσουν οι διοργανωτές στη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και των ερμηνευτών Πέγκυς Ζήνα και Παναγιώτη Πετράκη, την πρώτη μετά την απώλεια του μεγάλου συνθέτη.

Τη συναυλία διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον Ελλάδα, όμως πήρε μια διαφορετική χροιά μετά το άγγελμα θανάτου του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη.

«Κάποιες φορές, είναι σαν να υπάρχει ένα αόρατο νήμα, με το οποίο η ζωή ενώνει τους ανθρώπους, τους τόπους και τα γεγονότα. Με την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, η Ελλάδα μεγάλωσε. Η Ελλάδα μεγάλωσε όμως και με το Μίκη Θεοδωράκη. Ας είναι αυτό το αόρατο νήμα που θα ενώνει τη Θράκη με το Μίκη Θεοδωράκη για πάντα» σημείωσε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, πριν την έναρξη της συναυλίας.

Το παρόν στη συναυλία έδωσε και η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη Μαργαρίτα, η οποία ευχαρίστησε το κοινό γιατί «αγαπάτε τον πατέρα μου».

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αργότερα, έγραψε: «Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου» και «Νάσαι πάντα καλά λαέ της Κομοτηνής!»

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα.

Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου!

Τι να καταφέρουν;

Σήμερα στην τρομερή Κομοτηνή με την Πέγκυ Ζήνα και τον Παναγιώτη Πετράκη.

Νάσαι πάντα καλά λαέ της Κομοτηνής!

Μας εκτόξευσες.

Χείμαρρος τεράστιος πετούσε ο μπαμπάς πάνω από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» κι άπλωνε προστατευτικά τα χέρια του.

Αύριο και μεθαύριο στον ιερό ναό του Ορφέα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, Με τον Δημήτρη Μπάση, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Παναγιώτη Πετράκη και την Σαββέρια Μαργιολά.

Νάσαι καλά λαέ της Θράκης!

Μεθαύριο Δευτέρα στην Ξάνθη την πόλη του αγαπημένου φίλου του μπαμπά Μάνου Χατζιδάκι. Με τον Βασίλη Λέκκα και την Σαββέρια Μαργιολά.

Νάσαι καλά λαέ της Θράκης!

Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου.

Νάστε καλά άνθρωποι όλης της Οικουμένης!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.